Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Μπορεί να προσκαλέσω τον Putin στη Γαλλία το 2024

Macron: Μπορεί να προσκαλέσω τον Putin στη Γαλλία το 2024
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσκαλέσει τον Ρώσο ηγέτη στη Γαλλία άφησε ο Macron
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσκαλέσει τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin στη Γαλλία το 2024 μετά τη διεξαγωγή των ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία.
Στη σημαντική αυτή δήλωση προέβη ο Macron σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό France 5.
Οι δημοσιογράφοι που συνομιλούσαν με τον Γάλλο πρόεδρο έθιξαν σημαντικά γεγονότα του επόμενου έτους, συμπεριλαμβανομένων των εορτασμών για την 80ή επέτειο από την απόβαση στη Νορμανδία.
Κατά την απαρίθμηση των συμμετεχόντων στις επερχόμενες εκδηλώσεις μνήμης, ανέφεραν ότι ο Ρώσος ηγέτης πιθανότατα δεν θα είναι ανάμεσά τους.
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε σε απάντηση: «Εκτός κι αν πραγματοποιήσει ειρηνευτικές συνομιλίες και αλλάξει την κατάσταση με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky».

Μεταναστευτικό

Κατά τα άλλα ο Macron υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση το οποίο ενέκριναν η γαλλική Εθνοσυνέλευση και η Γερουσία, λέγοντας ότι είναι η «ασπίδα που μας έλειπε».
Υπογράμμισε ότι η Γαλλία είναι μια χώρα που πάντα καλωσόριζε και θα συνεχίζει να καλωσορίζει τους ξένους. Σημείωσε όμως ότι υπάρχει «πρόβλημα μετανάστευσης στη Γαλλία», αν και η χώρα δεν «κατακλύζεται» από μετανάστες
.
«Υπάρχει μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση από ό,τι πριν από δέκα χρόνια στη χώρα. Και, ναι, ασκεί πίεση στο σύστημά μας», σημείωσε.
«Θα υποβάλω το νομοσχέδιο που ενέκριναν η Γερουσία και η Εθνοσυνέλευση στο Συνταγματικό Συμβούλιο γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιες διατάξεις που δεν είναι σύμφωνες με το Σύνταγμά μας», είπε επίσης ο Macron, διευκρινίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι το κείμενο που εγκρίθηκε στο σύνολο του δεν υιοθετεί τις ιδέες της Εθνικής Συσπείρωσης της Marine Le Pen.
Δεν υπάρχει «ιδεολογική νίκη» της ακροδεξιάς είπε ο Γάλλος πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του κόμματος της Le Pen να το υπερψηφίσει «χοντροκομμένο ελιγμό».
Υπογράμμισε επίσης πως δεν υπάρχει ρήξη στο προεδρικό στρατόπεδο, μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου από ορισμένους βουλευτές της πλειοψηφίας και την ανακοίνωση της παραίτησης του υπουργού Υγείας, Aurelien Rousseau την επιλογή του οποίου, όπως είπε, σέβεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης