Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Η Ρωσία καλωσορίζει κάθε εποικοδομητική ιδέα για την Ουκρανία

Lavrov: Η Ρωσία καλωσορίζει κάθε εποικοδομητική ιδέα για την Ουκρανία
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών για την ουκρανική σύγκρουση
Η Ρωσία καλωσορίζει οποιεσδήποτε εποικοδομητικές ιδέες, συμπεριλαμβανομένου του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών, σχετικά με το πώς να δημιουργηθούν συνθήκες για μια δίκαιη επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης βάσει του διεθνούς δικαίου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
Σημείωσε ότι μια ομάδα εκπροσώπων του Αραβικού Συνδέσμου επισκέφτηκε τη Ρωσία την άνοιξη του 2022 για να συζητήσει την Ουκρανία.
«Είχαμε μια καλή συνομιλία για το πώς προέκυψε η ουκρανική κρίση, πώς μπορεί να επιλυθεί μέσω της διακοπής χρήσης της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, μέσω της ανάσχεσης του ναζισμού αυτής της χώρας και μέσω της παύσης όλων των ενεργειών για την εξάλειψη καθετί ρωσικού.
Και εκτιμήσαμε αυτήν την πρωτοβουλία του Αραβικού Συνδέσμου», είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά την 6η σύνοδο του Φόρουμ Ρωσο-Αραβικής Συνεργασίας.
«Η σημερινή (20/12) δήλωση, την οποία εγκρίναμε, τονίζει ότι η Ρωσία καλωσορίζει κάθε εποικοδομητική ιδέα, συμπεριλαμβανομένων των ιδεών του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών, σχετικά με το πώς να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ώστε αυτή η σύγκρουση να λάβει μια δίκαιη λύση στη βάση του διεθνούς δικαίου, πρώτα απ' όλα και συμπεριλαμβανομένων - με βάση τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων και με βάση τα δικαιώματα που αφορούν την ασφάλεια, τα έννομα συμφέροντα, την ασφάλεια κάθε χώρας», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης