Διεθνή

Νότια Κορέα: Μαθητές κάνουν μήνυση σε καθηγητή που έληξε εξέταση 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα

Νότια Κορέα: Μαθητές κάνουν μήνυση σε καθηγητή που έληξε εξέταση 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα
Το διαβόητο τεστ εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας, γνωστό ως Suneung, είναι ένας οκτάωρος μαραθώνιος με διαδοχικές εξετάσεις σε πολλά μαθήματα
Μια ομάδα μαθητών της Νότιας Κορέας μηνύει την κυβέρνηση επειδή οι εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε κολέγιο έληξαν 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα από το προγραμματισμένο και ζητούν 20 εκατομμύρια γουόν (14.020 ευρώ) ο καθένας - το κόστος ενός έτους σπουδών για να επαναλάβουν τις εξετάσεις.
Το λάθος επηρέασε και τις υπόλοιπες εξετάσεις των μαθητών, λέει ο δικηγόρος τους. Το διαβόητο τεστ εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας, γνωστό ως Suneung, είναι ένας οκτάωρος μαραθώνιος με διαδοχικές εξετάσεις σε πολλά μαθήματα. Πρόκειται για μία από τις δυσκολότερες εξετάσεις στον κόσμο και το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό.
Δεν καθορίζει μόνο τις πανεπιστημιακές θέσεις και τις θέσεις εργασίας, αλλά ακόμη και τις μελλοντικές σχέσεις. Κατά τη διάρκεια των ετήσιων εξετάσεων λαμβάνονται διάφορα μέτρα για να βοηθηθούν οι μαθητές στη συγκέντρωσή τους, όπως το κλείσιμο του εναέριου χώρου της χώρας και η καθυστέρηση στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου.
Η αγωγή, που κατατέθηκε την Τρίτη από τουλάχιστον 39 μαθητές, υποστηρίζει ότι το κουδούνι χτύπησε νωρίτερα σε ένα εξεταστικό κέντρο στην πρωτεύουσα Σεούλ κατά τη διάρκεια του πρώτου μαθήματος - Κορεάτικα - των εξετάσεων.
Ορισμένοι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν αμέσως, αλλά λένε ότι οι επόπτες συνέχιζαν να τους παίρνουν τα χαρτιά τους. Οι καθηγητές αναγνώρισαν το λάθος πριν από την έναρξη της εξέτασης του επόμενου μαθήματος και έδωσαν πίσω το ενάμισι λεπτό κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, αλλά μπορούσαν να σημειώσουν μόνο τις κενές στήλες που είχαν απομείνει στα χαρτιά τους και δεν τους επιτρεπόταν να αλλάξουν τις υπάρχουσες απαντήσεις.
Οι μαθητές δήλωσαν ότι ήταν τόσο αναστατωμένοι που δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στις υπόλοιπες εξετάσεις. Κάποιοι φέρεται να τα παράτησαν και να επέστρεψαν στα σπίτια τους. Ο δικηγόρος τους δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι εκπαιδευτικές αρχές δεν ζήτησαν συγγνώμη.
Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας KBS επικαλέστηκε αξιωματούχους που δήλωσαν ότι ο υπεύθυνος που επόπτευε τη συγκεκριμένη εξέταση διάβασε λάθος την ώρα.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μαθητές υποβάλλουν μήνυση για ένα κουδούνι που χτύπησε πολύ νωρίς. Τον Απρίλιο, δικαστήριο της Σεούλ επιδίκασε 7 εκατομμύρια γουόν (4.906 ευρώ) σε μαθητές που ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν σε μειονεκτική θέση στις εξετάσεις της Suneung του 2021, επειδή το κουδούνι τους χτύπησε περίπου 2 λεπτά νωρίτερα.
Και η τιμή μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερη σε άλλες χώρες. Το 2012, ένας άνδρας στην Κίνα καταδικάστηκε σε ποινή ενός έτους με αναστολή επειδή χτύπησε το κουδούνι τέσσερα λεπτά και 48 δευτερόλεπτα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των εθνικών εισαγωγικών εξετάσεων για τα κολέγια της χώρας σε σχολείο της επαρχίας Χουνάν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης