Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρή κλιμάκωση της έντασης: Οι Houthis ξεκίνησαν γενική κινητοποίηση για πόλεμο κατά του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Σοβαρή κλιμάκωση της έντασης: Οι Houthis ξεκίνησαν γενική κινητοποίηση για πόλεμο κατά του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Ο εκπρόσωπος των Houthis τόνισε ότι σκοπός της δημιουργίας του λαϊκού στρατού είναι η υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα, που υποφέρουν από τις ενέργειες του ισραηλινού στρατού κατοχής και των Ηνωμένων Πολιτειών

Οι αρχές της βόρειας Υεμένης, που ελέγχονται από το σιιτικό κίνημα Ansar Allah (Houthis), ξεκίνησαν μια γενική λαϊκή κινητοποίηση για την εκπαίδευση μαχητών που μπορούν να λάβουν μέρος σε εχθροπραξίες στο πλευρό της Παλαιστινιακής αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Αλ Άσαντ είπε ότι κινητοποίηση πραγματοποιείται σε όλες τις επαρχίες της βόρειας Υεμένης, όπου έχουν ανοίξει στρατόπεδα εκπαίδευσης.
Δεκάδες χιλιάδες νέοι πήγαν εθελοντικά να σπουδάσουν στρατιωτικές υποθέσεις και αρκετές ομάδες έχουν ήδη αποφοιτήσει σε διάφορες επαρχίες της χώρας.
Ο εκπρόσωπος των Houthis τόνισε ότι σκοπός της δημιουργίας του λαϊκού στρατού είναι η υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα, που υποφέρουν από τις ενέργειες του ισραηλινού στρατού κατοχής και των Ηνωμένων Πολιτειών. Είπε επίσης ότι εάν υπάρχουν ευκαιρίες και συνθήκες, οι μαχητές μπορούν να πάνε στη Λωρίδα της Γάζας για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Ωστόσο, ο αλ Άσαντ σημείωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να εμπλακούν αυτοί οι έφεδροι σε μάχες στο πλευρό της βόρειας Υεμένης, καθώς η χώρα διαθέτει τακτικό στρατό και ανεπτυγμένο στρατιωτικό δυναμικό.
Οι κινήσεις έρχονται εν μέσω αναφορών από το Bloomberg ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο να χτυπήσουν θέσεις των Houthis στην Υεμένη. 
Επίσης, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin ανακοίνωσε την έναρξη της Επιχείρησης Guardian of Prosperity, με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στις
αυξανόμενες επιθέσεις των Houthis, εμποδίζοντας τα πλοία που ταξιδεύουν προς τα λιμάνια του Ισραήλ.
Το κίνημα Ansar Allah, το οποίο ελέγχει μεγάλο μέρος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας της Υεμένης, έχει προειδοποιήσει για την πρόθεσή του να επιτεθεί σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ και κάλεσε άλλες χώρες να
ανακαλέσουν τα πληρώματά τους. 
Ως απάντηση, ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των BP και Equinor, ανέστειλαν τις υπηρεσίες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης