Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιπτάμενα τέρατα, το μέλλον των Transformer είναι εδώ – Τα καλύτερα όπλα της Ρωσίας σαν μυθικά πλάσματα

Ιπτάμενα τέρατα, το μέλλον των Transformer είναι εδώ – Τα καλύτερα όπλα της Ρωσίας σαν μυθικά πλάσματα
Τα σημαντικότερα όπλα της Ρωσίας με τη μορφή μυθικών - και όχι μόνο - πλασμάτων
Ο ρωσικός στρατιωτικός όμιλος Rostec Corporation, η μητρική εταιρεία όλων των κρατικών κατασκευαστών όπλων της χώρας, μνημονεύει τα πιο δημοφιλή όπλα από τον πόλεμο, επαναπροσδιορίζοντάς τα ως οπλισμένα και ρομποτικά ζώα.
Στην παρουσίαση της Rostec υπάρχει επίσης μια ψηφοφορία για τους πολίτες να αποφασίσουν ποιο… έργο τέχνης (ή κινούμενο όπλο) τους αρέσει περισσότερο.
Ο πόλεμος οδήγησε τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας σε υπερένταση, παράγοντας μια ποικιλία όπλων και πυρομαχικών και δημιουργώντας ταυτόχρονα σημαντικό διεθνές ενδιαφέρον, βοηθούμενο από την τρέχουσα χρήση τους στο πεδίο της μάχης που έχει υποστηρίξει τη σημασία τους.
Η ομολογουμένως ανώτερη θέση της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης και η αποτυχημένη αντεπίθεση της Ουκρανίας, όπως αναγνωρίζεται από τον δυτικό Τύπο και αξιωματούχους, απλώς ενίσχυσαν αυτήν την εικόνα.

Πλάσματα Transformer

Στο κανάλι της στο Telegram, η Rostec απεικόνισε τον τακτικό πύραυλο πεδίου μάχης Iskander, το σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων Tornado-S (MLRS), το UBIM Armored Engineer Vehicle, τον πύραυλο αέρος-εδάφους Product 350, το Σύστημα Ελέγχου Αερομεταφερόμενης Προειδοποίησης A-50U (AWACS) και το αυτοκινούμενο πυροβόλο Msta-S (SPG).
Οι αναγνώστες κλήθηκαν να ψηφίσουν το αγαπημένο τους σχέδιο σε επόμενη ανάρτηση.
Οι εικόνες δείχνουν τον Iskander-M ως ένα τακτικό βλήμα Σκολόπενδρα, ένα μητρικό είδος σαρανταποδαρούσας που απαντάται συνήθως παγκοσμίως.
Οι πραγματικοί πύραυλοι είναι οι δύο κυνόδοντες στο τέλος της ουράς του.
iskander_1.JPG

Το Tornado-S έχει απεικονιστεί ως «Volgatitan του ρωσικού πυροβολικού», όπου ο δεινόσαυρος φέρει το πακέτο πυραύλων στην πλάτη του.
Οι Volgatitan είναι μέρος του γιγάντιου είδους τιτανόσαυρων των δεινοσαύρων με μακρύ λαιμό και ουρά που έζησαν στη Ρωσία μεταξύ 66 και 100 εκατομμυρίων ετών πριν.
Το UBIM Armored Engineer Vehicle παρουσιάζεται ως καβούρι, με ένα μεγάλο, απειλητικό νύχι που αντιπροσωπεύει τον γιγάντιο βραχίονα εκσκαφέα του που χρησιμοποιείται για να σκάβει τη γη.
Το Product 305 Lancet Kamikaze drone είναι ένα εντυπωσιακό φίδι.
Το ελικόπτερο Mi-28N, γνωστό για την ικανότητά του στη νυχτερινή μάχη, έχει απεικονιστεί ως νυχτερίδα.
mi_28_1.JPG

Μια μυθική λευκή ιπτάμενη φάλαινα συμβολίζει το A-50U AWACS, με τον θόλο του ραντάρ στην πλάτη του θηλαστικού.

a50.JPG
Τέλος, το Msta-S SPG των 152 mm θεωρείται ενσάρκωση αγριόχοιρου.

Προώθηση της ρωσικής βιομηχανίας

«Ο ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός έχει δικαιολογημένη φήμη ως όπλο νίκης. Αλλά στη σύγχρονη μυθολογία, η εικόνα του πρακτικά δεν οπτικοποιείται», είπε η Rostec σε μια ανάρτηση στο κανάλι της στο Telegram. Πρόσθεσε ότι «σχεδόν το 90% του εξοπλισμού που συμμετέχει στην επιχείρηση της Ουκρανίας παρήχθη από επιχειρήσεις της κρατικής εταιρείας».

Χαρακτηριστικά των ζώων παρόμοια με τα όπλα

Η εταιρεία είχε ορθό συλλογισμό πίσω από την επιλογή κάθε ζώου για να αντιπροσωπεύει κάθε ένα από τα όπλα, κάνοντας παραλληλισμούς μεταξύ της ικανότητας των πλατφορμών και της καθοριστικής φύσης κάθε πλάσματος.
Το Msta-S SPG, για παράδειγμα, «διακρίνεται από την κινητικότητά του, τον υψηλό ρυθμό πυρών και την ικανότητά του να εκτοξεύει διαφορετικούς τύπους βλημάτων, παρόμοια με «του άγριου αγριόχοιρου που ζει σε δάση σε ολόκληρη τη Ρωσία». Η ταχύτητα και η μανία της επίθεσης ενός αγριόχοιρου είναι πρακτικά ισοδύναμε με μια του «Msta».
Το Tornado-S MLRS, επίσης, κέρδισε τη φήμη για την ακρίβεια και την εμβέλειά του και σύμφωνα με τους Eurasian Times είναι ανώτερο από το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS).
Οι φάλαινες και τα A-50U AWACS έχουν συσχετιστεί λόγω της ικανότητάς τους να συνδέονται και να σχηματίζουν δίκτυο σε μεγάλες αποστάσεις.
Το A-50U παρακολουθεί μεγάλο αριθμό στόχων και συνδέεται με φιλικά μαχητικά σε έναν ασφαλή ιστό, παρόμοιο με τις φάλαινες που επικοινωνούν μεταξύ τους σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης