Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση από τον αρχηγό των Houthis: Στο στόχαστρο των πυραύλων μας τα αμερικανικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Προειδοποίηση από τον αρχηγό των Houthis: Στο στόχαστρο των πυραύλων μας τα αμερικανικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο al-Houthi προειδοποίησε επίσης άλλες χώρες να μην εμπλακούν σε ένα πολυεθνικό σχηματισμό που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ
Ο ηγέτης του σιιτικού, υποστηριζόμενου από το Ιράν κινήματος των Houthis της Υεμένης, Abdul-Malik al-Houthi, προειδοποίησε σήμερα ότι η οργάνωσή του θα αρχίσει να εκτοξεύει πυραύλους κατά αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον αναμιχθεί περισσότερο στις υποθέσεις της οργάνωσης του ή στοχοθετήσει την Υεμένη.
Ο al-Houthi προειδοποίησε επίσης άλλες χώρες να μην εμπλακούν σε ένα πολυεθνικό σχηματισμό που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ χθες Τρίτη για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επανειλημμένες επιθέσεις των Houthis εναντίον πλοίων που κατ’ αυτούς «συνδέονται» με το Ισραήλ.
Αν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν να αναμειγνύονται περισσότερο, οι Houthis «δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα θέσουν στο στόχαστρο και τα πολεμικά αμερικανικά πλοία και τα συμφέροντά τους με πυραύλους», είπε ο al-Houthi, σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
Οι Houthis έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης