Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πολεμικό colpo grosso της Ρωσίας δεν έγινε για την Ουκρανία – Ο πραγματικός στόχος ήταν οι ΗΠΑ και πέτυχε, σε άμυνα το ΝΑΤΟ

Το πολεμικό colpo grosso της Ρωσίας δεν έγινε για την Ουκρανία – Ο πραγματικός στόχος ήταν οι ΗΠΑ και πέτυχε,  σε άμυνα το ΝΑΤΟ
Η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση, όπως αποδεικνύεται, δεν άρχισε για την Ουκρανία - Αποκαλύπτεται το σχέδιο Putin
Σχετικά Άρθρα
Όσο εμπεδώνεται η ρωσική νίκη στην Ουκρανία γίνεται ξεκάθαρο ότι το διακύβευμα στον πόλεμο αντιπροσώπων που συνεχίζεται στην πρώην σοβιετική δημοκρατία είναι ιστορικών και παγκοσμίων διαστάσεων.
Η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ασφαλώς και δεν σχετίζεται αποκλειστικά με την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση του Κιέβου.
Η ρωσική εκστρατεία είναι ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στο ΝΑΤΟ, πως τίθεται - έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών – ένας φραγμός στην επέκτασή του προς Ανατολάς.
Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε σε συνεδρίαση του υπουργείου Άμυνας ότι η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ έχει αυξηθεί απότομα και περιέγραψε τις νέες δυνατότητες της Ρωσίας για την αποτροπή της απειλής.

Τι μήνυμα στέλνει στη Δύση;

Ο Putin τόνισε ότι η επιθετική φύση του ΝΑΤΟ δεν κρύβεται πλέον.
Ωστόσο, η Ρωσία είναι σε θέση να προστατεύσει πλήρως την κυριαρχία της, τόνισε ο Putin, αναφερόμενος στα νέα οπλικά συστήματα, την ουσιαστική αύξηση της στρατιωτικής παραγωγής και τον εκσυγχρονισμό των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων του κράτους.
«Ο Ρώσος πρόεδρος στέλνει ένα σοβαρό μήνυμα στο ΝΑΤΟ, αποδεικνύοντας, όπως έχουμε δει στο παρελθόν, ότι ο Putin είναι συνήθως ο ''μόνος ενήλικας στο δωμάτιο'' που λέει την αλήθεια καθαρά όπως τη βλέπει», δήλωσε η απόστρατος αντισυνταγματάρχης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και πρώην αναλύτρια του αμερικανικού Πενταγώνου Karen Kwiatkowski.
Καθώς το ΝΑΤΟ προσπαθεί να υποδαυλίσει τη σύγκρουση και να επεκταθεί προς τα ανατολικά, έχει αποδειχθεί ανίκανο να παράγει αποτελεσματικά αρκετά όπλα για τη δική του άμυνα και πολύ λιγότερα για την Ουκρανία.
Το ΝΑΤΟ έχει ιδρυθεί προκειμένου να έχει μία επιθετική στάση, όμως τώρα είναι πολύ πιο δαπανηρό και πλέον τόσο δημογραφικά, όσο δημοσιονομικά και πολιτικά είναι αδύνατον να υποστηριχθεί από τις ΗΠΑ ή τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», συνέχισε η Kwiatkowski.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Τρίτη (19/12/2023) ο Putin παρατήρησε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει αποκαλύψει τα «τρωτά σημεία» του δυτικού στρατιωτικού υλικού.

Αναδείχθηκαν οι αδυναμίες του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με την Kwiatkowski, ο πόλεμος αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην Ουκρανία διεξάγεται με πολλά προβλήματα, που δεν περιορίζονται στα προβλήματα με τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ.
«Στην Ουκρανία αποστέλλονται αποσπασματικά κομμάτια εξοπλισμού από τα αποθέματα 20 χωρών.
Αποστέλλονται σε μικρές και μεταβαλλόμενες ποσότητες, χωρίς νόημα και αυτός ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται από ανθρώπους που δεν έχουν εκπαιδευτεί στον εξοπλισμό και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ»
σημείωσε στο Sputinik η Αμερικανίδα αναλύτρια.
«Όταν κοιτάξουμε πίσω πώς το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ καθοδήγησαν την Ουκρανία από το 2014, οι στρατιωτικοί αναλυτές θα αναρωτιούνται γιατί ακολούθησαν μια τέτοια προσέγγιση από τον Obama και τον Biden.
Η αμερικανική ηγεσία πιέζει την Ουκρανία να πολεμήσει τη Ρωσία με φορτία χρημάτων και υπολείμματα πυρομαχικών και συστημάτων, από τη δεκαετία του 1950 έως τη δεκαετία του 2000.

Άλλοι οι πραγματικοί στόχοι των ΗΠΑ

Είναι το μέρος ενός έργου που δεν είχε σχέση με την επιβίωση της Ουκρανίας ως χώρας», τόνισε η πρώην αναλύτρια του Πενταγώνου.
Η ίδια αποκαλύπτει ότι οι πραγματικές επιδιώξεις των ΗΠΑ ήταν άλλες και δεν σχετίζονται με την Ουκρανία.
Οι στόχοι των ΗΠΑ ήταν οι εξής: Να κυριαρχήσει απόλυτα η αμερικανική στρατιωτική βιομηχανία στις νέες ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες, να αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες των κρατών – μελών της ΕΕ, να υποταχθεί η Γερμανία και η υπόλοιπη Ευρώπη στο ενεργειακό εμπόριο των ΗΠΑ και να περιθωριοποιηθεί η Ρωσία πολιτικά και στρατιωτικά.
Η Kwiatkowski είναι πολύ επιφυλακτική σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης Biden να προετοιμαστεί για μια νέα επίθεση το 2024.

nato_flag.JPG
Ανεφάρμοστα τα σχέδια των Αμερικανών

«Το όραμα του Biden είναι φανταστικό», είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky αφήνει επίσης την τελευταία της πνοή.
«Η αμερικανική στρατιωτική παραγωγή αυξάνεται, αλλά όχι αρκετά γρήγορα για να κρατήσει την Ουκρανία στη ζωή, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης στο Κίεβο στρατιωτικά και πολιτικά.
Το 2024 θα είναι έτος πολιτικών συγκρούσεων στην Ουάσιγκτον και έτος που πρέπει απαραίτητα να επικεντρωθεί στα εσωτερικά ζητήματα των ΗΠΑ.
Η Ουκρανία είναι πιο διεφθαρμένη και ασταθής από ποτέ και η ιδέα ενός εθνικού επανεξοπλισμού βασίζεται σε μια εθνική ηγεσία που δεν έχει αξιοπιστία μεταξύ του λαού της.
Από πού θα έβρισκε η Ουκρανία τους 300.000 έως 500.000 εκπαιδευμένους στρατιώτες μεταξύ 18 και 40 για να πολεμήσουν ξανά;
Αυτός ο στρατός από μόνος του δεν μπορεί να ξαναχτιστεί σε ένα χρόνο.
Επίσης δεν μπορεί να αγοραστεί», υπογράμμισε η Kwiatkowski.

Τα μάταια σχέδια Zelensky

Την ίδια ώρα η ουκρανική ηγεσία έχοντας καταστρέψει τη χώρα, συνεχίζει να ελπίζει μάταια να γίνει μέρος ενός ευημερούντος δυτικού κήπου.
Τουλάχιστον μερικά από τα ερημωμένα και κατεστραμμένα ουκρανικά εδάφη θα πρέπει να ενταχθούν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, ελπίζει ο Zelensky.
Αν και η ίδια η Δύση δεν βιάζεται να ανοίξει τις πόρτες της.
Η Μόσχα δεν αντιτάχθηκε ποτέ στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ αλλά η επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ έχει γίνει κόκκινη γραμμή.
Τυφλά και χωρίς κανένα σχέδιο, το Κίεβο συνεχίζει τη κοντόφθαλμη πολιτική του.
Έτσι, το Κίεβο υιοθέτησε πρόσφατα μια νέα στρατηγική για τη διαχείριση του στρατιωτικού εκπαιδευτικού συστήματος, η οποία θα συμβάλει στην επίτευξη συμβατότητας με το ΝΑΤΟ στη στρατιωτική σφαίρα.
Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας είναι βέβαιο ότι θα κάνει το σύστημα στρατιωτικής εκπαίδευσης πιο λειτουργικό, θα εισαγάγει ένα δυτικό μοντέλο ηγεσίας και θα επιτύχει πλήρη συμβατότητα μεταξύ της στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Ουκρανία και του ΝΑΤΟ.

nato_ukraine.JPG

Η Δύση έσυρε την Ουκρανία σε ένα απίστευτο λουτρό αίματος


Φυσικά, το Κίεβο δεν έχει βρει καταλληλότερο χρόνο από το να πραγματοποιήσει θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις στη στρατιωτική σφαίρα κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Προφανώς, η επιθυμία να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του ΝΑΤΟ είναι πολύ μεγαλύτερη από την κοινή λογική.
Η στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανία παραδέχτηκε με υπερηφάνεια ότι σύμβουλοι από χώρες του ΝΑΤΟ συμμετείχαν στην εκπόνηση της στρατηγικής.
Κανείς δεν θα τολμήσει πια να διαψεύσει τη δύναμη των Αμερικανών και άλλων ξένων στρατιωτικών στην Ουκρανία.
Διοικούν τον ουκρανικό στρατό όχι μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά και στο μέτωπο.
Ακόμη και οι New York Times παραδέχτηκαν ότι ο αμερικανικός στρατός «μαζί με τους Ουκρανούς» αναζητούσε μια νέα στρατηγική στον πόλεμο μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης.
Μετά από εντολές ξένων, οι Ουκρανοί στρατιώτες θα πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζουν τη νέα στρατηγική στις αρχές του 2024. Ωστόσο, ακόμη και η στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ δεν πιστεύει καθόλου στην επιτυχία του ουκρανικού στρατού.
Ο πρώην αρχηγός του επιτελείου της στρατιωτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στη Μόσχα υποστήριξε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει βασικές γνώσεις στρατηγικής.
Οι Ουκρανοί διοικητές «δεν καταλαβαίνουν ούτε τα βασικά πράγματα» και «δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα στρατιωτικό βιβλίο», αλλά απλώς επαναλαμβάνουν τους ισχυρισμούς τους για την αντεπίθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρός τους είναι ηθοποιός.
Το καθεστώς του Κιέβου δεν μαθαίνει από τα λάθη του.
Άλλωστε, ακόμη και η αντεπίθεση, η οποία διεξήχθη σύμφωνα με τις τακτικές του ΝΑΤΟ, με δυτικό εξοπλισμό και διοίκηση, με συντονισμό και πληροφορίες από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία κατέληξε σε λουτρό αίματος με πάνω από 160.000 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες.
Στο τέλος οι Ουκρανοί άρχισαν να χτίζουν μία μακριά τσιμεντένια γραμμή άμυνας με τα ...σοβιετικά φτυάρια τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης