Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Η κατάσταση είναι «απογοητευτική και ξεκάθαρη» για τα ουκρανικά στρατεύματα

Zakharova (Ρωσία): Η κατάσταση είναι «απογοητευτική και ξεκάθαρη» για τα ουκρανικά στρατεύματα
Ο ουκρανικός στρατός πραγματοποιεί ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου
Η κατάσταση είναι «απογοητευτική και ξεκάθαρη» για τα ουκρανικά στρατεύματα, διαμηνύει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
«Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης είναι απογοητευτική και ξεκάθαρη για τους Ουκρανούς νεοναζί», δήλωσε η ίδια σε ενημέρωση προς τον Τύπο, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων TASS.
Ο ουκρανικός στρατός πραγματοποιεί ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου.
Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα τονίσει ότι παρά τις βαριές απώλειες, η αντεπίθεση δεν έχει φέρει στο Κίεβο σημαντικά αποτελέσματα.
Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν την έλλειψη πραγματικών κερδών στη ζώνη μάχης, οι ουκρανικές αρχές έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα το ΝΑΤΟ για ανεπαρκή ανεφοδιασμό, στο οποίο αξιωματούχοι της συμμαχίας έχουν απαντήσει ότι το Κίεβο έχει λάβει ό,τι χρειάζεται.
Την 1η Δεκεμβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, παραδέχθηκε ότι η ουκρανική αντεπίθεση δεν είχε φέρει κανένα αποτέλεσμα.
Την Τρίτη, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu δήλωσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν χάσει πάνω από 159.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια της λεγόμενης αντεπίθεσης.
Συνολικά, το Κίεβο έχει χάσει περισσότερους από 383.000 άνδρες από την έναρξη του πολέμου (ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, όπως την αποκαλούν οι Ρώσοι).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης