Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστροφή - σοκ στη Ρωσία: Υποχρεωτική η μάσκα στην Αγία Πετρούπολη

Επιστροφή - σοκ στη Ρωσία: Υποχρεωτική η μάσκα στην Αγία Πετρούπολη
Σε νοσοκομεία και κοινωνικά ιδρύματα, καθιερώνεται απαγόρευση επισκεπτών, με εξαίρεση τα άτομα που φροντίζουν βαριά άρρωστους και κλινήρης ασθενείς
Το καθεστώς υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας προστασίας κατά τη διάρκεια μαζικών εκδηλώσεων Πρωτοχρονιάς, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων θα καθιερωθεί στην Αγία Πετρούπολη από τις 20 Δεκεμβρίου.
Το αντίστοιχο ψήφισμα υπογράφηκε από την επικεφαλής κρατική υγειονομική για την πόλη της Αγίας Πετρούπολης, Νατάλια Μπασκέτοβα.
Όπως διευκρινίστηκε:
«Οι επικεφαλής όλων των οργανισμών και ιδρυμάτων, ανεξάρτητα από τη μορφή ιδιοκτησίας τους, κατά τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή μαζικών πρωτοχρονιάτικων, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, πρέπει να διασφαλίζουν: τη χρήση ατομικού εξοπλισμού αναπνευστικής προστασίας (μάσκες) από υπαλλήλους οργανισμών και ιδρυμάτων» λέει το έγγραφο.
Επιπλέον, το καθεστώς της μάσκας ισχύει σε ιατρικά και κοινωνικά ιδρύματα της πόλης.
Επίσης, σε νοσοκομεία και κοινωνικά ιδρύματα, καθιερώνεται απαγόρευση επισκεπτών, με εξαίρεση τα άτομα που φροντίζουν βαριά άρρωστους και κλινήρης ασθενείς.
Οι ιατρικοί οργανισμοί πρέπει να διαφοροποιήσουν τη ροή των ασθενών για να αποκλείσουν τη νοσοκομειακή μετάδοση λοιμώξεων.
Από το ψήφισμα προκύπτει ότι οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί πρέπει να σταματήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία για τουλάχιστον 7 ημέρες εάν το 20% των μαθητών σε μια τάξη ή ομάδα απουσιάζουν λόγω κορωνοϊού, γρίπης και ARVI, για τουλάχιστον 10 ημέρες εάν υπάρχουν 2 ή περισσότεροι μια κατηγορία ή ομαδικές περιπτώσεις πνευμονίας που αποκτήθηκε από την κοινότητα.
Απαιτείται η πλήρης αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος για έως και 10 ημέρες εάν καταγραφούν 10 ή περισσότερα περιστατικά πνευμονίας από την κοινότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης