Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους στα F-16

Η Γαλλία θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους στα F-16
Προκαταρκτικά θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση σε αρχικό στάδιο και μετά οι πιλότοι θα συνεχίσουν την εκπαίδευση με εκπαιδευτές από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ
Η Γαλλία θα συμμετάσχει στην εκπαίδευση των πιλότων της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Εκπαιδευτές από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία θα αρχίσουν να συνεργάζονται με Ουκρανούς πιλότους στις αρχές του 2024.
Προκαταρκτικά θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση σε αρχικό στάδιο και μετά οι πιλότοι θα συνεχίσουν την εκπαίδευση με εκπαιδευτές από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.
Η τοποθεσία της εκπαίδευσης δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά υπάρχει η υπόθεση ότι θα μπορούσε να είναι η Ρουμανία, όπου έχει ήδη δημιουργηθεί ένα κέντρο εκπαίδευσης πιλότων σε μαχητικά F-16. Είναι επίσης δυνατή η επιλογή της αρχικής εκπαίδευσης στη Γαλλία. Μετά την αρχική εκπαίδευση στη Γαλλία, οι Ουκρανοί πιλότοι θα συνεχίσουν την εκπαίδευση σε μαχητικά αεροσκάφη με εταίρους του ΝΑΤΟ.
Η γαλλική Πολεμική Αεροπορία δεν πετά αμερικανικά μαχητικά F-16, επομένως Γάλλοι εκπαιδευτές θα χρησιμοποιηθούν μόνο κατά την αρχική φάση της εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων.
Η κίνηση της Γαλλίας είναι μέρος της «ολοκληρωτικής βοήθειας» που υποσχέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Macron στον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky τον Μάιο.
Προηγουμένως αναφέρθηκε ότι πολλές ομάδες από δυτικές χώρες θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων και το κύριο μέρος της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί στο έδαφος της Ρουμανίας.
Η Ολλανδία σχεδιάζει να προμηθεύσει τα μαχητικά της F-16 στη Ρουμανία.
Υποτίθεται ότι η Ουκρανία θα εφοδιαστεί με μαχητικά Block 20 MLU, που αναβαθμίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αν και το Κίεβο παραδέχτηκε ότι αυτά τα αεροσκάφη δεν πληρούν πλήρως τις σύγχρονες απαιτήσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης