Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στηρίζει Putin ο Xi Jinping (Κίνα): «Στρατηγική επιλογή» οι ισχυροί σινορωσικοί δεσμοί

Στηρίζει Putin ο Xi Jinping (Κίνα): «Στρατηγική επιλογή» οι ισχυροί σινορωσικοί δεσμοί
Οι σινορωσικές σχέσεις διατηρήθηκαν και μάλιστα ενισχύθηκαν μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία στις αρχές του 2022

H διατήρηση στενών δεσμών με τη Ρωσία είναι μια «στρατηγική επιλογή» και κάλεσε σε μια ακόμη πιο εμβαθυμένη διμερή συνεργασία στη διάρκεια συνάντησής του με τον Ρώσο πρωθυπουργό Mikhail Mishustin στο Πεκίνο.
«Η διατήρηση και η ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στην Κίνα και τη Ρωσία είναι μια στρατηγική επιλογή που έχει γίνει από τα δύο μέρη, βασισμένη στα θεμελιώδη συμφέροντα των δύο λαών μας», σύμφωνα με τη δήλωση του Xi που μεταδόθηκε από την κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV.
Οι δύο χώρες θα πρέπει «διαρκώς να διευρύνουν τα θετικά αποτελέσματα των υψηλού επιπέδου πολιτικών δεσμών τους» και «να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της ενέργειας, της συνδεσιμότητας και σε άλλους τομείς», πρόσθεσε ο Xi, σύμφωνα πάντα με τη CCTV.

Ενίσχυση των σινορωσικών

Οι σινορωσικές σχέσεις διατηρήθηκαν και μάλιστα ενισχύθηκαν μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία στις αρχές του 2022, παρά τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και τις προειδοποιήσεις της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών προς τις χώρες που συνεισφέρουν στην πολεμική προσπάθειά της.
Οι σχέσεις ανάμεσα στο Πεκίνο και τη Μόσχα «ουδέποτε ήταν τόσο καλές», δήλωσε εξάλλου εκφράζοντας την ικανοποίησή του χθες, Τρίτη, ο Mikhail Mishustin.
Η επίσκεψη που ο πρωθυπουργός της Ρωσίας πραγματοποιεί χθες και σήμερα στην Κίνα διεξάγεται δύο μήνες αφου ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin πήγε να συναντήσει τον Xi Jinping στο Πεκίνο.
Ένας υψηλόβαθμος κινέζος στρατηγός έγινε εξάλλου δεκτός το Νοέμβριο στη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης