Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - GfK: Οι ελπίδες στο 2024 για τόνωση του καταναλωτικού κλίματος αλλά... δύσκολη η ανάκαμψη

Γερμανία - GfK: Οι ελπίδες στο 2024 για τόνωση του καταναλωτικού κλίματος αλλά... δύσκολη η ανάκαμψη
O δείκτης καταναλωτικού κλίματος αυξήθηκε στις -25,1 μονάδες ενόψει Ιανουαρίου από το αναθεωρημένο -27,6
Το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία αναμένεται να βελτιωθεί με την έναρξη του νέου έτους, αν και μένει να φανεί αν η άνοδος αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας βιώσιμης ανάκαμψης από το πολύ χαμηλό επίπεδο της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως έδειξε έρευνα την Τετάρτη.
Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος αυξήθηκε στις -25,1 μονάδες ενόψει Ιανουαρίου από το αναθεωρημένο -27,6 τον προηγούμενο μήνα και πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για -27,0 μονάδες.
Ειδικότερα, το άλμα στις εισοδηματικές προσδοκίες βοήθησε στην ενίσχυση του συνολικού κλίματος, ενώ τόσο η προθυμία για αγορές όσο και οι θετικές οικονομικές προσδοκίες αυξήθηκαν επίσης, σύμφωνα με την έρευνα σε περίπου 2.000 καταναλωτές που δημοσιεύθηκε από το ινστιτούτο GfK και το Ινστιτούτο της Νυρεμβέργης για τις αποφάσεις της αγοράς (NIM).
"Μένει να δούμε αν η σημερινή άνοδος είναι η αρχή μιας διαρκούς ανάκαμψης του καταναλωτικού κλίματος", δήλωσε ο Rolf Buerkl, ειδικός σε θέματα καταναλωτών στο NIM.
Οι καταναλωτές εξακολουθούν να είναι πολύ ανήσυχοι, πρόσθεσε.
"Οι γεωπολιτικές κρίσεις και οι πόλεμοι, οι απότομα αυξανόμενες τιμές των τροφίμων και οι συζητήσεις σχετικά με τον εθνικό προϋπολογισμό για το 2024 εξακολουθούν να προκαλούν αβεβαιότητα", δήλωσε ο Buerkl.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης