Τελευταία Νέα
Διεθνή

Huffington Post: Οι ΗΠΑ απλά «πέταξαν» την Ουκρανία στον ΟΗΕ, αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το αντιρωσικό ψήφισμα της Ουκρανίας

Huffington Post: Οι ΗΠΑ απλά «πέταξαν» την Ουκρανία στον ΟΗΕ, αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το αντιρωσικό ψήφισμα της Ουκρανίας
Συνολικά 97 χώρες μέλη του ΟΗΕ συμμετείχαν στο σχέδιο ψηφίσματος
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το ψήφισμα της Ουκρανίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σχετικά με τις «θηριωδίες» της Σοβιετικής Ένωσης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, γράφει η Huffington Post.
Σύμφωνα με την Huffington Post, το φθινόπωρο, η ουκρανική αποστολή στον ΟΗΕ ζήτησε από τους αμερικανούς συναδέλφους της να βοηθήσουν στην προώθηση αυτού του ψηφίσματος, το οποίο, σύμφωνα με το Κίεβο, είχε σκοπό να τονίσει «την ιστορική αντίθεση της Ρωσίας στα δικαιώματα των Ουκρανών».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν μια απάντηση: τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», αναφέρει η Huffington Post.
Σύμφωνα με την Huffington Post, η πρόταση απορρίφθηκε για «ασαφείς λόγους».
«Αυτό είναι το τίμημα της μονομερούς πολιτικής μας στη Λωρίδα της Γάζας », εξήγησε ο αξιωματούχος.
Προηγουμένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος των ΗΑΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που απαιτούσε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση όλων των ομήρων, 13 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υπερψήφισαν το ψήφισμα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν αντίθετες και η Μεγάλη Βρετανία απείχε.
Συνολικά 97 χώρες μέλη του ΟΗΕ συμμετείχαν στο σχέδιο ψηφίσματος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες εμποδίζουν ένα ψήφισμα που θα παρεμπόδιζε τα στρατιωτικά σχέδια του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης