Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yevgeny Balitsky (Κυβερνήτης Zaporizhia): Οι Ουκρανοί στρατιώτες στην Zaporizhia έχουν εξαντληθεί

Yevgeny Balitsky (Κυβερνήτης Zaporizhia): Οι Ουκρανοί στρατιώτες στην Zaporizhia έχουν εξαντληθεί
Όπως τόνισε ο Yevgeny Balitsky, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις «αποκεφάλισαν σχεδόν ολοκληρωτικά τον ουκρανικό στρατό» όσον αφορά τις επιθετικές του ενέργειες
Τα ουκρανικά στρατεύματα ουσιαστικά δεν διεξάγουν ενεργές επιχειρήσεις επίθεσης στον τομέα Zaporozhye του μετώπου, ο εχθρός είναι «εξαντλημένος» και υφίσταται μεγάλες απώλειες, η πρωτοβουλία είναι εντελώς στο πλευρό της Ρωσίας, δήλωσε ο Yevgeny Balitsky κυβερνήτης της περιοχής Zaporozhye.
«Αν μιλήσουμε για το πώς ήταν το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και πώς είναι τώρα, τότε αυτές είναι τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις στις επιχειρήσεις μάχης.
Πρώτον, τα παιδιά μας διεξάγουν μια ενεργή άμυνα σήμερα πολύ καλά.
Ο εχθρός είναι τόσο εξαντλημένος που δεν υπάρχουν σχεδόν επιθετικές ενέργειες.
Πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις».
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, ο εχθρός εξακολουθεί να αναλαμβάνει «μερικές αντεπιθέσεις» από το Robotyne, «αλλά σε όλο το μέτωπο σήμερα η πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στον στρατό μας» και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται «πολύ μεγάλες απώλειες».
Συγκεκριμένα, σημείωσε, η ομάδα Marun των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απομακρύνθηκε από την κατεύθυνση Zaporozhye. «Σήμερα αναγκάζονται να διασκορπίσουν τις δυνάμεις τους σε όλο το μέτωπο και σήμερα βλέπουμε ότι οι έτοιμες για μάχη μονάδες απομακρύνθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την κατεύθυνσή μας και στάλθηκαν προς την κατεύθυνση του Donetsk και της κατεύθυνσης Kherson - όπου όλα είναι χειρότερα για αυτούς», είπε ο επικεφαλής της περιφέρειας.
Όπως τόνισε ο Yevgeny Balitsky, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις «αποκεφάλισαν σχεδόν ολοκληρωτικά τον ουκρανικό στρατό» όσον αφορά τις επιθετικές του ενέργειες.
Ο κυβερνήτης είπε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός καταλαμβάνει τουλάχιστον ένα εχθρικό οχυρό στην κατεύθυνση Zaporozhye κάθε εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης