Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Απογοητευμένοι οι Ουκρανοί στρατιώτες, δεν διστάζουν να επικρίνουν στρατιωτική και πολιτική ηγεσία

Independent: Απογοητευμένοι οι Ουκρανοί στρατιώτες, δεν διστάζουν να επικρίνουν στρατιωτική και πολιτική ηγεσία
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Independent, παλαιότερα η δυσαρέσκεια μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών «ήταν σπάνια» και εκφραζόταν μόνο σε ιδιωτικές συνομιλίες, αλλά τώρα έχει εξαπλωθεί ευρέως στο στρατιωτικό προσωπικό, που δεν διστάζει πλέον να επικρίνει ανοιχτά τη διοίκηση
Ο ουκρανικός στρατός εκφράζει δυσαρέσκεια λόγω της ανάγκης να πάει σε άμυνα και η κούραση και η απογοήτευση γίνονται αισθητές όχι μόνο στο μέτωπο, αλλά και στην πρωτεύουσα Κίεβο, γράφει σχετικά η βρετανική εφημερίδα Independent.
«Καθώς έφθασε ο χειμώνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της ανησυχούν ότι η Ρωσία είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μάχη και είναι απογοητευμένοι που σε αυτήν την εξαντλητική σύγκρουση οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πρέπει και πάλι να αμυνθούν αμφισβητώντας την ορθότητα των κρίσεων των διοικητών τους».
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Independent, παλαιότερα η δυσαρέσκεια μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών «ήταν σπάνια» και εκφραζόταν μόνο σε ιδιωτικές συνομιλίες, αλλά τώρα έχει εξαπλωθεί ευρέως στο στρατιωτικό προσωπικό, που δεν διστάζει πλέον να επικρίνει ανοιχτά τη διοίκηση.
«Κούραση και απογοήτευση», όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, παρατηρούνται όχι μόνο στους στρατιώτες στο μέτωπο, αλλά και στο Κίεβο, κάτι που ήδη εκφράζεται στην ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny του δημάρχου της πρωτεύουσας Κιέβου Vitaliy Klitschko με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Vladimir Zelensky.
«Από τους διαδρόμους της εξουσίας, το άγχος φαίνεται να έχει διαρρεύσει στις στρατιωτικές τάξεις - οι απλοί στρατιώτες ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την αναποτελεσματικότητα και τις λανθασμένες αποφάσεις της γραφειοκρατίας, από την οποία εξαρτώνται πλήρως για προμήθειες», αναφέρει η Independent.
Όπως τονίζει η Independent, η έλλειψη υποστήριξης για τον ουκρανικό στρατό έρχεται σε αντίθεση με την απότομη αύξηση της στρατιωτικής παραγωγής στη Ρωσία, της οποίας η αμυντική βιομηχανία εξάγει τεθωρακισμένα οχήματα και οβίδες τόσο γρήγορα που «η Ουκρανία δεν μπορεί να την ακολουθήσει».
Στις αρχές Νοεμβρίου, ο γενικός διοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων, Valery Zaluzhny, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν φτάσει σε αδιέξοδο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης