Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: Διπλωματικός πυρετός για νέα συμφωνία εκεχειρίας - Στην Ευρώπη ο αρχηγός της Mossad, στην Αίγυπτο ο Haniyeh

Γάζα: Διπλωματικός πυρετός για νέα συμφωνία εκεχειρίας - Στην Ευρώπη ο αρχηγός της Mossad, στην Αίγυπτο ο Haniyeh
Εντείνονται οι συνομιλίες με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ
Έντονες διεργασίες λαμβάνουν χώρα στο διπλωματικό παρασκήνιο για μία νέα συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas, με σκοπό την απελευθέρωση των ομήρων και την παροχή ανθρωπιστική βοήθειας στη Γάζα.
Κατά τη συνάντηση του με οικογένειες των αιχμαλώτων που κρατούνται από τη Hamas, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, ενημέρωσε ότι έχει αναθέσει στον αρχηγό της Mossad να επισκεφθεί χώρες της Ευρώπης για σχετικές συνομιλίες.
Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους εκπροσώπους των οικογενειών ότι «δεν θα υπάρξει καθυστέρηση για το θέμα και το αίτημα είναι να τους φέρει όλους».
Νωρίτερα, ο Ισραηλινός Πρόεδρος Isaac Herzog σηματοδότησε την ετοιμότητα της χώρας για άλλη μια ανθρωπιστική παύση στη Γάζα.

Στην Αίγυπτο ο αρχηγός της Hamas

Από την πλευρά του, ο ανώτερος πολιτικός ηγέτης της Hamas, Ismail Haniyeh πρόκειται να επισκεφθεί την Αίγυπτο την Τετάρτη (20/12) για συνομιλίες με στόχο την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και ανταλλαγή αιχμαλώτων με το Ισραήλ, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην παλαιστινιακή οργάνωση.
Ο Haniye που ζει ως εξόριστος στο Κατάρ θα ηγηθεί μιας «υψηλού επιπέδου» αντιπροσωπείας της Hamas στην Αίγυπτο, όπου πρόκειται να έχει συνομιλίες με τον αρχηγό της αιγυπτιακής υπηρεσίας πληροφοριών Abbas Kamel και άλλους αξιωματούχους, δήλωσε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι συζητήσεις θα είναι «για τον τερματισμό της επιθετικότητας και του πολέμου για την προετοιμασία μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων [και] το τέλος της πολιορκίας που επιβλήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε η πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει για την επίσκεψη.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης