Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαίνεται η πολιτική κρίση στη Σερβία: Νέες διαδηλώσεις με αίτημα την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στο Βελιγράδι

Μαίνεται η πολιτική κρίση στη Σερβία: Νέες διαδηλώσεις με αίτημα την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στο Βελιγράδι
«Κλέφτες, κλέφτες!» φωνάζουν οι διαδηλωτές έξω από τα γραφεία της εφορευτικής επιτροπής
Διαδηλώνουν για δεύτερο βράδυ, απόψε (19/12) οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στο Βελιγράδι ζητώντας την επανάληψη των δημοτικών εκλογών.
Μπροστά από το κτήριο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής έχουν συγκεντρωθεί μερικές χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι φωνάζουν «κλέφτες, κλέφτες».
Εντός του κτηρίου, δύο ηγέτες του συνασπισμού «Η Σερβία ενάντια στην βία», η Marinika Tepić και ο Miroslav Aleksić συνεχίζουν την απεργία πείνας που ξεκίνησαν τη Δευτέρα (18/12) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την νοθεία, όπως λένε, στις εκλογές.
Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα το Βελιγράδι αλλοιώθηκε με την συμμετοχή 40.000 ψηφοφόρων από την Βοσνία οι όποιοι ψήφισαν χωρίς να είναι δημότες. Δικηγόροι της αντιπολίτευσης έχουν ετοιμάσει τις ενστάσεις για τις παρατυπίες που έχουν καταγραφεί.
Σημειώνεται ότι παρατυπίες διαπίστωσαν και οι ξένοι παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ, την ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στις εκλογές για τον δήμο του Βελιγραδίου, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα του Aleksandar Vučić έλαβε το 37,48% ενώ ο συνασπισμός «Η Σερβία ενάντια στη βία» το 34,38%.
Στην Σερβία οι δήμαρχοι εκλέγονται από τα δημοτικά συμβούλια.
Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει αυτοδυναμία την λύση θα κληθεί να δώσει ο αντιεμβολιαστής γιατρός Branimir Nestorović το κόμμα του οποίου αναδείχθηκε τρίτη δύναμη στον δήμο της πρωτεύουσας λαμβάνοντας το 6,58% των ψήφων.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης