Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύο μήνες μετά, η γενοκτονία στη Γάζα συνεχίζεται

Δύο μήνες μετά, η γενοκτονία στη Γάζα συνεχίζεται
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, σε 70 ημέρες πολέμου σχεδόν 20.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Με άλλα λόγια, σε λιγότερο από δυόμιση μήνες, μία κωμόπολη έχει εξαφανιστεί και δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν τραυματιστεί. Όσοι είχαν την τύχη να γλιτώσουν από τη γενοκτονία που έχει εξαπολύσει η ηγεσία του Ισραήλ, τρέχουν να φύγουν από τις κατεδαφισμένες γειτονιές τους. Χωρίς τα βασικά αγαθά, με τον διαρκή φόβο του θανάτου να υπάρχει συνεχώς στον αέρα.

Και τί κάνει η Δύση; Αυτό που έκανε πάντα. Όταν οι ίδιες οι ισχυρές δυτικές χώρες -με πρωτοπαλίκαρο φυσικά τον μεγαλύτερο «χασάπη» στη μετα-Β’ΠΠ εποχή, τις ΗΠΑ- δεν αναμειγνύονται ενεργά στον πόλεμο για να εκμεταλλευτούν τους όποιους πόρους ανίσχυρων χωρών, απλά πετούν χαρταετό και παρακολουθούν το μακελειό να εκτυλίσσεται.

Που και που, οι χαρτογιακάδες της ΕΕ και της Ουάσιγκτον θα προχωρήσουν σε μία βαρύγδουπη άνευ πρακτικής σημασίας δήλωση για «ανθρώπινα δικαιώματα» και λοιπές αξίες που τους δίδαξαν να πουν οι επικοινωνιολόγοι τους.

Αυτό που αναρωτιούνται όσοι έχουν ακόμη λίγο μυαλό και ενσυναίσθηση μέσα τους, αυτό το υγιές ακόμη κομμάτι των κοινωνιών παγκοσμίως, είναι «έως πότε;» θα είναι αυτή η κανονικότητα των αξιών μας.
Αξίζουν, πράγματι, τα κέρδη των λίγων τη ζωή χιλιάδων πολιτών; Είτε Παλαιστίνιοι, είτε Ισραηλινοί, είτε Αφρικανοί, είτε Ασιάτες, είτε είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος της Γης.
Αξίζουν τα κέρδη -όποιας μορφής- των λίγων, αμέτρητα νεκρά παιδιά;

Ο Άνθρωπος προχώρησε και έφθασε ψηλά. Στην τεχνολογία, στην επιστήμη, στη μελέτη, στον πολιτισμό.
Ξέχασε όμως να δουλέψει με τον εαυτό του και τις αληθινές αξίες της ζωής, ειδικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες· και το αποτέλεσμα, το βλέπουμε πλέον τριγύρω μας.

(Πηγή εικόνας εξωφύλλου: minnpost.com)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης