Τελευταία Νέα
Διεθνή

Enria (SSM): Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα δώσουν μερίσματα ύψους 70 δισ. ευρώ

Enria (SSM): Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα δώσουν μερίσματα ύψους 70 δισ. ευρώ
Η ΕΚΤ εξετάζει αν οι πληρωμές «είναι συμβατές με την πορεία των κεφαλαίων των τραπεζών και αν ναι, δεν έχουμε αντίρρηση» εξήγησε ο Enria
Μερίσματα 70 δισ. ευρώ θα καταβάλουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες μετά από μια υπερκερδοφόρα χρονιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Adrea Enria.
«Οι τράπεζες ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρες και εύλογα σχεδιάζουν διανομές που είναι σύμφωνες με τα προηγούμενα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρόκειται για έναν πρώιμο προκαταρκτικό υπολογισμό.
Αν μη τι άλλο, η δυνατότητα ανταμοιβής των επενδυτών είναι ζωτικής σημασίας για τον κλάδο που ταλανίζεται από τις χαμηλές αποτιμήσεις.
Μετά την ταχεία αύξηση των επιτοκίων που ενίσχυσε τα καθαρά έσοδα από τόκους, οι μέτοχοι αναμένουν υψηλότερες αποδόσεις στα κεφάλαια που έχουν επενδύσει στις τράπεζες.
Οι πληρωμές αποτελούν μόνο ένα μέρος του πλεονάζοντος κεφαλαίου στον τραπεζικό κλάδο.
Δέκα μεγάλες τράπεζες διαθέτουν πάνω από 140 δισ. ευρώ περισσότερα από όσα χρειάζονται για κανονιστικούς σκοπούς, ανέφερε το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα.
Η ΕΚΤ εξετάζει αν οι πληρωμές «είναι συμβατές με την πορεία των κεφαλαίων των τραπεζών και αν ναι, δεν έχουμε αντίρρηση» εξήγησε ο Enria.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης