Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία και Κίνα έχουν εγκαταλείψει το δολάριο - Στόχος εμπορικές συναλλαγές 300 δισ. δολ.

Ρωσία και Κίνα έχουν εγκαταλείψει το δολάριο - Στόχος εμπορικές συναλλαγές 300 δισ. δολ.
H πλειονότητα των πληρωμών, πάνω από το 90%, γίνονται σε εθνικά νομίσματα
Η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν σχεδόν πλήρως εγκαταλείψει το δολάριο στους διμερείς διακανονισμούς, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin, κατά την 28η τακτική συνάντηση των επικεφαλής των κυβερνήσεων των δύο χωρών.
"Το αμοιβαίο εμπόριο έχει αυξηθεί σχεδόν κατά το ένα τρίτο από το προηγούμενο έτος μέχρι σήμερα.
Εν τω μεταξύ, η πλειονότητα των πληρωμών, πάνω από το 90%, γίνονται σε εθνικά νομίσματα, γεγονός που καταδεικνύει σχεδόν πλήρη αποδολαριοποίηση των οικονομικών δεσμών", τόνισε σύμφωνα με το Tass.
Η Ρωσία και η Κίνα εκπλήρωσαν το έργο που έθεσαν οι επικεφαλής των δύο κρατών για την αύξηση του διμερούς εμπορικού κύκλου εργασιών στα 200 δισ. δολάρια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, σημείωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Εμπορικές συναλλαγές 300 δισ. δολ.

Η Μόσχα και το Πεκίνο θα πρέπει να εμβαθύνουν τους εμπορικούς, οικονομικούς και επενδυτικούς δεσμούς τους για την επίτευξη του στόχου του εμπορικού κύκλου εργασιών των 300 δισ. δολαρίων έως το 2030, δήλωσε από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Maksim Reshetnikov σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο.
"Φέτος ο εμπορικός κύκλος εργασιών της Ρωσίας με την Κίνα θα ξεπεράσει τα 200 δισ. δολάρια <...> Αυτός είναι ένας στόχος που τέθηκε από τους ηγέτες των χωρών μας το 2019", είπε.
"Ένα διαφορετικό νούμερο έχει ήδη οριστεί από τώρα, καθώς πρόκειται να φτάσουμε τα 300 δισ. δολάρια μέχρι το 2030", πρόσθεσε ο υπουργός.
"Αυτό θα απαιτήσει σίγουρα μια σοβαρή επιπλοκή των εμπορικών, οικονομικών και επενδυτικών μας σχέσεων, αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση", τόνισε ο Reshetnikov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης