Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδιανόητο: Η Νορβηγία απαγόρευσε σε αεροπλάνο ρωσικής αεροπορικής εταιρείας με έναν ετοιμοθάνατο να προσγειωθεί

Αδιανόητο: Η Νορβηγία απαγόρευσε σε αεροπλάνο ρωσικής αεροπορικής εταιρείας με έναν ετοιμοθάνατο να προσγειωθεί
Η άρνηση της Νορβηγίας να επιτρέψει την επείγουσα προσγείωση αεροπλάνου με άρρωστο άτομο έχει γίνει αντικείμενο συζητήσεων σχετικά με τις αρχές της διεθνούς συνεργασίας και τις ανθρωπιστικές πτυχές της αεροπορικής ασφάλειας
Κατά τη διάρκεια πτήσης της αεροπορικής εταιρείας Nordwind από τη Μόσχα στο Βαραδέρο, ένας από τους επιβάτες υπέστη οξεία προσβολή έλκους, συνοδευόμενη από εσωτερική αιμορραγία σύμφωνα με το κανάλι Shot στο Telegram. Λόγω της επιδείνωσης της υγείας του επιβάτη, το πλήρωμα πτήσης ζήτησε άδεια από τις νορβηγικές αρχές ώστε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στη Νορβηγία.
Ωστόσο, οι αρχές της χώρας απάντησαν αρνητικά στο παραπάνω αίτημα.
Ως αποτέλεσμα αυτού, το ρωσικό αεροσκάφος αναγκάστηκε να γυρίσει επειγόντως και να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας.
Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, ο επιβάτης παρελήφθη αμέσως από ομάδα ασθενοφόρου και μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο για να λάβει την απαραίτητη βοήθεια.
«Όπως μας είπαν οι επιβάτες της πτήσης, δεν δόθηκε άδεια στους πιλότους να προσγειωθούν σε ένα από τα πλησιέστερα αεροδρόμια της Νορβηγίας - Αργότερα ανακοίνωσαν από το μεγάφωνο ότι το αεροπλάνο θα πετούσε πίσω στη Μόσχα.
Ωστόσο, οι νορβηγικές αρχές δήλωσαν ότι επέτρεψαν στο ρωσικό αεροσκάφος να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της χώρας "για να πετάξει πίσω πιο γρήγορα", ανέφερε η δημοσίευση...
Το περιστατικό προκάλεσε σάλο... 
Η άρνηση της Νορβηγίας να επιτρέψει την επείγουσα προσγείωση αεροπλάνου με άρρωστο άτομο έχει γίνει αντικείμενο συζητήσεων σχετικά με τις αρχές της διεθνούς συνεργασίας και τις ανθρωπιστικές πτυχές της αεροπορικής ασφάλειας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης