Τελευταία Νέα
Διεθνή

Herzog (Ισραήλ): Είμαστε έτοιμοι για μια δεύτερη συμφωνία εκεχειρίας - Hamas: Kαμία διαπραγμάτευση όσο συνεχίζεται ο πόλεμος

Herzog (Ισραήλ): Είμαστε έτοιμοι για μια δεύτερη συμφωνία εκεχειρίας - Hamas: Kαμία διαπραγμάτευση όσο συνεχίζεται ο πόλεμος
Διπλωματικός πυρετός για μια νέα συμφωνία Hamas-Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρόεδρος Isaac Herzog δήλωσε σήμερα (19/12/2023) ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια ακόμη συμφωνία εκεχειρίας, με ξένη διαμεσολάβηση, στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να απελευθερωθούν όμηροι που κρατούνται από τη Hamas και να δοθεί η δυνατότητα παροχής περισσότερης βοήθειας στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.
Η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Hamas τον προηγούμενο μήνα διήρκησε επτά μέρες και 105 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Λωρίδα της Γάζας και Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν από ισραηλινές φυλακές.
«Το Ισραήλ είναι έτοιμο για άλλη μια ανθρωπιστική παύση και πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια προκειμένου να καταστεί δυνατή η απελευθέρωση ομήρων», είπε ο Herzog σε μια συνάντηση πρεσβευτών.
«Και η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στον (ηγέτη της Hamas) Sinwar και στην (υπόλοιπη) ηγεσία της Hamas», τόνισε.
Από την πλευρά της παλαιστινιακής οργάνωσης, απορρίπτεται η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με αντικείμενο την ανταλλαγή των ομήρων που κρατά όσο συνεχίζεται ο πόλεμος με το Ισραήλ, όμως είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τον τερματισμό του, ανέφερε ένα υψηλόβαθμο στέλεχός της σήμερα.
«Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας, ότι απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη διεξαγωγή οποιασδήποτε μορφής διαπραγμάτευσης για την ανταλλαγή κρατουμένων όσο συνεχίζεται ο πόλεμος γενοκτονίας του Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Bassem Naim.
«Είμαστε ωστόσο ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που συμβάλλει στον τερματισμό της επίθεσης στον λαό μας και το άνοιγμα των διαβάσεων για την εισαγωγή βοήθειας και την παροχή ανακούφισης στον παλαιστινιακό λαό», πρόσθεσε.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης