Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δανία και η Σουηδία θα μεταφέρουν 25 άρματα μάχης CV90 στην Ουκρανία

Η Δανία και η Σουηδία θα μεταφέρουν 25 άρματα μάχης CV90 στην Ουκρανία
Η απόφαση αυτή υπογραμμίζει την επιθυμία της Κοπεγχάγης και της Στοκχόλμης να στηρίξουν την Ουκρανία στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.
Η Δανία και η Σουηδία αποφάσισαν να προμηθεύσουν 25 οχήματα μάχης CV90 στην Ουκρανία για συνολικό ποσό 263,6 εκατομμυρίων δολαρίων όπως αναφέρει η δανική έκδοση Nordjyske, επικαλούμενη τον επικεφαλής του δανικού τμήματος άμυνας Troels Lund Poulsen μετά από διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής του σουηδικού υπουργείου Άμυνας Paul Johnson.
Τα οχήματα μάχης CV90, τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία με τους στρατούς της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας, της Ελβετίας, της Φινλανδίας και της Εσθονίας, παράγονται από το 1993. Τα εν λόγω οχήματα μάχης έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά προσωπικού και είναι εξοπλισμένα με κινητήρες ντίζελ SAAB. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 550 τέτοιες μονάδες στη Σουηδία.
Εκτός από τα ίδια τα οχήματα μάχης, σχεδιάζεται η μεταφορά ανταλλακτικών και πυρομαχικών στην Ουκρανία, καθώς και η σύναψη μακροχρόνιας σύμβασης για συντήρηση. Η απόφαση αυτή υπογραμμίζει την επιθυμία της Κοπεγχάγης και της Στοκχόλμης να στηρίξουν την Ουκρανία στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.
Στο πλαίσιο της πρόσθετης συνεργασίας μεταξύ των σκανδιναβικών χωρών, συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο η Σουηδία να παραδώσει την προεδρία της αμυντικής συνεργασίας Nordefco στη Δανία το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης