Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η παραίτηση δεν θα σώσει τον Netanyahu - Θα τον κυνηγήσουμε μέχρι τέλους για να λογοδοτήσει

Erdogan: Η παραίτηση δεν θα σώσει τον Netanyahu - Θα τον κυνηγήσουμε μέχρι τέλους για να λογοδοτήσει
«Οι ΗΠΑ μέχρι στιγμής έχουν ενθαρρύνει το Ισραήλ, πόσο μάλλον να το σταματήσουν» τονίζει ο Τούρκος Πρόεδρος
«Έχω πει επανειλημμένα ότι η Hamas δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι είναι πολιτικό κόμμα. Το ξαναλέω. Ως πολιτικό κόμμα, αγωνίζεται για τα δικαιώματα που θα αποκτήσει» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Erdogan στους δημοσιογράφους, κατά την πτήση της επιστροφής του από τη Βουδαπέστη.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι έφερε μαζί στο γραφείο του τους ηγέτες της Fatah και της Hamas, Mahmoud Abbas και Ismael Haniyeh.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην συναντηθούν η Fatah και η Hamas.
Συναντώνται και είναι δυνατόν να προχωρήσουν αυτές τις συνομιλίες περαιτέρω. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που εμείς, ως Τουρκία, έχουμε κάνει και μπορούμε να κάνουμε από αυτή την άποψη, διότι η Fatah και η Hamas πρέπει να ζήσουν ειρηνικά μεταξύ τους» ανέφερε.
Για τη στάση των ΗΠΑ όσον αφορά τον πόλεμο στη Γάζα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν μια ιστορική ευθύνη σε αυτή τη διαδικασία και πρέπει να ανταποκριθούν .
«Αυτή η ευθύνη είναι να αποτρέψουν το Ισραήλ από αυτή τη θηριωδία και να σταματήσουν αυτή τη σφαγή στη Γάζα. Αλλά οι ΗΠΑ μέχρι στιγμής έχουν ενθαρρύνει το Ισραήλ, πόσο μάλλον να το σταματήσουν. Ενθαρρυμένο και εξουσιοδοτημένο από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει ούτε το Διεθνές Δίκαιο ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα» ανέφερε.
Ειδικά για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι «τελειώνει» και όλοι θα τον δουν να φέυγει.
Ωστόσο, συνέχισε, «η αποχώρηση από τη θέση του δεν θα τον σώσει. Θα τον κυνηγήσουμε με βάση το νόμο για να λογοδοτήσει».
Όχι μόνο ο Netanyahu, «αλλά όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη γενοκτονία θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν ενώπιον του νόμου» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης