Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shoigu (Ρωσία): Η Δύση έδωσε 5.220 τανκ και τεθωρακισμένα - Πτωχευμένο κράτος η Ουκρανία

Shoigu (Ρωσία): Η Δύση έδωσε 5.220 τανκ και τεθωρακισμένα - Πτωχευμένο κράτος η Ουκρανία
Νέα όπλα στο ρωσικό στρατό σε χρόνο ρεκόρ 4 με 7 μήνες είπε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία είναι ένα πτωχευμένο κράτος υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, ο οποίος υποστήριξε πως η Ουκρανία έχει λάβει 203 δισεκατομμύρια δολάρια από τους «σπόνσορες» της.
Όπως είπε, πρόκειται για ένα ποσό που είναι κατά 30 δισεκατομμύρια δολάρια υψηλότερο από το ΑΕΠ της.
«Στην πραγματικότητα η Ουκρανία είναι μια χρεοκοπημένη χώρα καθώς ένα σημαντικό μέρος αυτών των κεφαλαίων είναι δάνεια που πρέπει να αποπληρωθούν» επισήμανε ο Shoigu κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Όπως είπε ο Shoigu, από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, 54 κράτη έχουν ανακοινώσει στρατιωτικές προμήθειες, αλλά στην πραγματικότητα, όπως υποστήριξε, μόλις 15 κράτη προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Τους έδωσαν 5.220 τανκ και τεθωρακισμένα

Σύμφωνα με τον Shoigu, η Δύση προμήθευσε το Κίεβο με 5.220 άρματα μάχης, οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 28 αεροσκάφη, 87 ελικόπτερα, 23.000 drones και πάνω από 1.300 συστήματα πυροβολικού.
Eπιπλέον, τους προμήθευσαν με 2,65 εκατομμύρια οβίδες 155 χιλιοστών και 122 χιλιοστών.

Νέα όπλα σε 4 με 7 μήνες

Ο Shoigu προανήγγειλε πως σε περίπου 4 με 7 μήνες, αντί για 5 με 8 χρόνια που ήταν μέχρι πρότινος, ο ρωσικός στρατός θα προμηθευτεί νέα όπλα.
«Αυτό δεν έχει συμβεί από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» υποστήριξε ο Shoigu.

4 υποβρύχια και 11 πλοία επιφανείας το 2024 στο ναυτικό

Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι το 2024 το ρωσικό ναυτικό θα παραλάβει το πυρηνικό υποβρύχιο Prince Pozharsky καθώς και άλλα 3 υποβρύχια και 11 πλοία επιφάνειας.
Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως ο ρωσικός στρατός θα εκπαιδευτεί από το νέο έτος, λαμβάνοντας υπόψη τις απειλές που προκύπτουν από την περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά.

Παράγουμε περισσότερα όπλα από το ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τον Shoigu, η Ρωσία παρά τις κυρώσεις, παράγει περισσότερα όπλα υψηλής τεχνολογίας από τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας υπογράμμισε πως μέσα σε ένα εξάμηνο η ρωσική αεράμυνα έχει καταρρίψει 1.062 πυραύλους HIMARS, τακτικούς πυραύλους και πυραύλους cruise.

Aπελευθερώσαμε έκταση 5 φορές μεγαλύτερη

Επιπλέον, ο Shoigu υπογράμμισε πως ο ρωσικός στρατός έχει απελευθερώσει μια έκταση που είναι ήδη 5 φορές μεγαλύτερη από αυτήν που είχαν οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Όπως είπε ο Shoigu, μετά και τα δημοψηφίσματα που έγιναν στις τέσσερις ουκρανικές επαρχίες που προσαρτήθηκαν στη Ρωσία, «έδαφος 83.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμός 5 εκατομμυρίων ανθρώπων» έγιναν μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στους 383.000 οι Ουκρανοί νεκροί και τραυματίες στρατιώτες

Όπως είπε ο Shoigu, από την έναρξη του πολέμου, οι Ουκρανοί μετρούν 383.000 νεκρούς και τραυματίες.
Επιπλέον, έχουν καταστραφεί 14.000 τανκ, τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού και οχήματα μεταφοράς καθώς και 553 μαχητικά αεροσκάφη και 229 ελικόπτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης