Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερυθρά Θάλασσα: Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις οι αντάρτες Houthi

Ερυθρά Θάλασσα: Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις οι αντάρτες Houthi
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα δηλώνουν οι αντάρτες Houthi της Υεμένης

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα δηλώνουν οι αντάρτες Houthi της Υεμένης.
Ειδικότερα, οι αντάρτες, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, δήλωσαν σήμερα πως δεν έχουν καμιά πρόθεση να σταματήσουν τις επιθέσεις τους εναντίον των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, παρά την ανακοίνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες μιας νέας συμμαχίας για την προστασία της ναυτιλίας.
«Ακόμα κι αν η Αμερική καταφέρει να κινητοποιήσει τον κόσμο ολόκληρο, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μας δεν θα σταματήσουν (...) όποιες κι αν είναι οι θυσίες που αυτό θα μας κοστίσει», διαβεβαίωσε μέσω της πλατφόρμας X ένας αξιωματούχος των ανταρτών, ο Μοχάμεντ Αλ-Μπουχάιτι.

Task force από τις ΗΠΑ

Ναυτική δύναμη 10 κρατών υπό τον συντονισμό των ΗΠΑ θα αναλάβει να πραγματοποιεί περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις των σιιτών ανταρτών Houthi της Υεμένης κατά εμπορικών πλοίων, οι οποίες απειλούν να τινάξουν στον αέρα το παγκόσμιο εμπόριο και τον ομαλό ανεφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα, ξυπνώντας μνήμες και φόβους για την παγκόσμια αναταραχή που προκάλεσε στις εφοδιαστικές αλυσίδες η πανδημία του Covid.
Σε ανακοίνωση του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin ανακοίνωσε πως συγκροτείται μια συμμαχία 10 κρατών (σε αυτήν συμμετέχουν Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπαχρέιν, Καναδάς, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισπανία, Σεϊχέλλες και ΗΠΑ), η οποία θα αναλάβει περιπολίες στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ωστόσο, δεν κατέστη σαφές εάν αυτές οι ναυτικές δυνάμεις είναι πρόθυμες να κάνουν ότι έκαναν τα αμερικανικά πλοία, δηλαδή να καταρρίπτουν πυραύλους και drones των Houthi και να σπεύδουν προς βοήθεια των εμπορικών πλοίων που δέχονται επιθέσεις.
Δεν αποκλείεται σε αυτόν τον συνασπισμό να ενταχθεί και η Αυστραλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης