Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πικρή αλήθεια ή προδοσία; - Η Δύση δεν θα δώσει όπλα για τη νίκη της Ουκρανίας – Την ενδιαφέρει η Ρωσία

Πικρή αλήθεια ή προδοσία; - Η Δύση δεν θα δώσει όπλα για τη νίκη της Ουκρανίας – Την ενδιαφέρει η Ρωσία
Μάλλον οι δυτικές χώρες δεν σκόπευαν να παράσχουν αποφασιστική υποστήριξε στο Κίεβο λέει το Time
Την εκτίμηση πως η Δύση δεν πρόκειται να παράσχει τα απαραίτητα όπλα και τον απαιτούμενο στρατιωτικό εξοπλισμό που θα μπορούσαν να δώσουν τη νίκη στην Ουκρανία στον πόλεμο της με τη Ρωσία διατυπώνει σε άρθρο του το αμερικανικό περιοδικό Time.
Όπως γράφει ο Elliot Ackerman στο Time, οι δυτικές χώρες δεν σκοπεύουν να εφοδιάσουν την Ουκρανία με τα απαραίτητα όπλα, διότι πολύ απλά τις ενδιαφέρει η σταθερότητα της Ρωσίας.
Πρόκειται αν μη τι άλλο για μια τοποθέτηση που αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ενέχει έντονο το στοιχείο του κυνισμού, αν όχι της προδοσίας των Ουκρανών.
«Μάλλον, τα δυτικά κράτη δεν σκόπευαν καθόλου να παράσχουν αποφασιστική υποστήριξη στην Ουκρανία.
Τα εθνικά μας συμφέροντα δεν τέμνονται αρκετά στενά με το συμφέρον των Ουκρανών» υποστηρίζει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο «η σταθερότητα στη Ρωσία είναι απαραίτητη για τις ΗΠΑ».
Για αυτό, όπως υποστηρίζει ο Ackerman, «ο Λευκός Οίκος καθοδηγείται από μια πολιτική «αργής έγκρισης» σε σχέση με την Ουκρανία», καθώς την προμηθεύει με τα απαραίτητα όπλα για να συνεχίσει τις εχθροπραξίες, αλλά όχι με αρκετά και με εκείνα που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στη νίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης