Τελευταία Νέα
Διεθνή

John Kirby (Εθνική Ασφάλεια ΗΠΑ): Αξιολογούνται οι άμαχοι που σκοτώνονται σε Ισραήλ και Ουκρανία

John Kirby (Εθνική Ασφάλεια ΗΠΑ): Αξιολογούνται οι άμαχοι που σκοτώνονται σε Ισραήλ και Ουκρανία
«Δεν έχουμε δει κανένα στοιχείο ότι το Ισραήλ σκοτώνει σκόπιμα αθώους ανθρώπους. Θέλω να πω, άνθρωποι πεθαίνουν, άνθρωποι τραυματίζονται, το αναγνωρίζουμε αυτό», ανέφερε ο John Kirby
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αξιολογούν τις απώλειες αμάχων από τα ισραηλινά χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας και τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ανέφερε ο John Kirby, Συντονιστής Στρατηγικής Επικοινωνίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
«Δεν έχουμε δει κανένα στοιχείο ότι το Ισραήλ σκοτώνει σκόπιμα αθώους ανθρώπους.
Θέλω να πω, άνθρωποι πεθαίνουν, άνθρωποι τραυματίζονται, το αναγνωρίζουμε αυτό».
Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός αξιωματούχος ισχυρίζεται ότι η Ρωσία φέρεται να θέτει τέτοιους στόχους και «σε αυτό μπορούμε να το συγκρίνουμε με την τακτική της Hamas».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν επιτίθενται ποτέ σε κτίρια κατοικιών ή κοινωνική υποδομή στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια μαχών με τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
H Ρωσία κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εφαρμόζουν δύο μέτρα και σταθμά.
Έτσι, οι ΗΠΑ κάλεσαν το Ισραήλ να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα με ακρίβεια και σύμφωνα με τους νομικούς κανόνες, ενώ η Ουκρανία επιτρέπεται να καθορίζει τους δικούς της στόχους….
Η παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση, που σχετίζεται με τα εδαφικά συμφέροντα των δύο μερών, παρέμεινε πηγή έντασης και μαχών στην περιοχή για πολλές δεκαετίες.
Η απόφαση του ΟΗΕ το 1947 καθόρισε τη δημιουργία δύο κρατών - του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, αλλά τελικά… εμφανίστηκε μόνο το Ισραήλ.
Ένας νέος γύρος σύγκρουσης ξεκίνησε την 7η Οκτωβρίου, οι δυνάμεις του κινήματος της Hamas από τη Λωρίδα της Γάζας πυροβόλησαν κατά του εβραϊκού κράτους και διείσδυσαν στις συνοριακές περιοχές στα νότια της χώρας, όπου άνοιξαν πυρ σε στρατιωτικούς και πολίτες και πήραν επίσης και ομήρους.
Σε απάντηση, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ξεκίνησαν την Επιχείρηση Iron Swords, στη Λωρίδα της Γάζας.
Επιπλέον, το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε πλήρη αποκλεισμό της Γάζας: οι προμήθειες νερού, τροφίμων, ηλεκτρισμού, φαρμάκων και καυσίμων ανεστάλησαν.
Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των επιδρομών του Ισραηλινού Στρατού ξεπέρασε τις 18.700 και περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης