Τελευταία Νέα
Διεθνή

Associated Press: Τα πυρομαχικά τελειώνουν και οι στρατιώτες της Ουκρανίας θα πολεμούν με φτυάρια

Associated Press: Τα πυρομαχικά τελειώνουν και οι στρατιώτες της Ουκρανίας θα πολεμούν με φτυάρια
Ο διοικητής της 59ης ταξιαρχίας, που επιχειρεί στην περιοχή Avdiivka, είπε στο Associated Press ότι αν τελειώσουν τα πυρομαχικά των μαχητών του, θα τους διατάξει να πάνε με φτυάρια να πολεμήσουν τους Ρώσους στρατιώτες
Καθώς πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από την σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, η απόγνωση κυριαρχεί στις τάξεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω των δραματικών απωλειών και της έλλειψης πυρομαχικών και εξοπλισμού, αναφέρει το Associated Press.
«Οι στρατιώτες της Ουκρανίας ανησυχούν ότι ο ρωσικός στρατός είναι καλύτερα εξοπλισμένος για να πολεμήσει και είναι απογοητευμένοι που αμύνονται με αυτό τον τρόπο.
Κάποιοι αμφιβάλλουν για την ορθότητα των κρίσεων των διοικητών τους», αναφέρει το Associated Press.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες αναρωτιούνται γιατί οι εντολές για τις σύνθετες επιχειρήσεις που πρέπει να πραγματοποιήσουν στο κρύο του χειμώνα δεν δόθηκαν πριν από μήνες.
«Δεν καταλαβαίνω.
Τώρα όλα είναι πιο δύσκολα και πιο κρύα.
Και αυτό δεν είναι η φαντασία μου, σε πολλές μονάδες η γνώμη μου είναι κοινή», μοιράστηκε ένας στρατιώτης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με το διακριτικό κλήσης «Boxer».
Επιπλέον, ένας άλλος στρατιώτης ήταν αγανακτισμένος, η εκπαίδευση των χειριστών drone, που έχουν γίνει ένα από τα κύρια όπλα στη σύγκρουση, διαρκεί πολύ - ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν ανθρώπους.
Ο διοικητής της 59ης ταξιαρχίας, που επιχειρεί στην περιοχή Avdiivka, είπε στο Associated Press ότι αν τελειώσουν τα πυρομαχικά των μαχητών του, θα τους διατάξει να πάνε με φτυάρια να πολεμήσουν τους Ρώσους στρατιώτες.
Στις αρχές Νοεμβρίου, ο γενικός διοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων Valery Zaluzhny παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν φτάσει σε αδιέξοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης