Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oleksandr Tarnavskyi (Ουκρανός Ταξίαρχος): Ξεμένει ο Ουκρανικός στρατός από πυρομαχικά

Oleksandr Tarnavskyi (Ουκρανός Ταξίαρχος): Ξεμένει ο Ουκρανικός στρατός από πυρομαχικά
Οι ελλείψεις πυροβολικού και οι καθυστερήσεις στη δυτική βοήθεια για την ασφάλεια θα δημιουργήσουν αβεβαιότητα στα επιχειρησιακά σχέδια της Ουκρανίας
Ο Διοικητής της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, Ταξίαρχος Oleksandr Tarnavskyi δήλωσε σε συνέντευξη στο Reuters που δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ελλείψεις οβίδων 122mm και 152mm σε ολόκληρη την πρώτη γραμμή.
Ο Tarnavskyi δήλωσε ότι οι ελλείψεις ωθούν τις ουκρανικές δυνάμεις να αναδιανείμουν τα πυρομαχικά πυροβολικού και να σχεδιάσουν εκ νέου στρατιωτικές στρατηγικές.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας στρατηγός Ivan Havrylyuk αναγνώρισε επίσης στις 18 Δεκεμβρίου ότι οι ελλείψεις ουκρανικών πυρομαχικών πυροβολικού θα συνεχιστούν.
Ο Tarnavskyi δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης προβλήματα με τα πυρομαχικά πυροβολικού, αν και Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματούχοι φέρεται να έχουν εκτιμήσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν επί του παρόντος πυρά πυροβολικού με ρυθμό πέντε έως επτά φορές μεγαλύτερο από τις ουκρανικές δυνάμεις….
Οι ελλείψεις πυροβολικού και οι καθυστερήσεις στη δυτική βοήθεια για την ασφάλεια θα δημιουργήσουν αβεβαιότητα στα επιχειρησιακά σχέδια της Ουκρανίας και πιθανότατα θα ωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να εξοικονομήσουν πόρους, γεγονός που μπορεί να αναγκάσει τις ουκρανικές δυνάμεις να λάβουν σκληρές αποφάσεις για να δώσουν προτεραιότητα σε ορισμένους τομείς του μετώπου έναντι άλλων τομέων με αποτέλεσμα απώλεια εδαφών.
Η ρωσική υπηρεσία του BBC ανέφερε ότι Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κάνουν περιοδικές αλλαγές σε αυτά που θα μπορούσαν να θεωρηθούν πρόχειρα επιχειρησιακά σχέδια για το 2024 με βάση την κατάσταση στο μέτωπο.
Ένας Ουκρανός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε ότι είναι δύσκολο να γίνουν στρατιωτικοί υπολογισμοί για αυτά τα σχέδια λόγω της σημαντικής μείωσης της δυτικής βοήθειας προς την Ουκρανία από τον Σεπτέμβριο του 2023.
Ο Tarnavskyi δήλωσε ότι η Ουκρανία προετοιμάζει αποθέματα για περαιτέρω ενέργειες μεγάλης κλίμακας…
Οι ελλείψεις πυροβολικού και οι καθυστερήσεις στη δυτική βοήθεια θα μειώσουν πιθανότατα την ικανότητα της Ουκρανίας να σχεδιάζει και να προετοιμάζεται για αυτές τις ενέργειες.
Οι καθυστερήσεις στον συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ουκρανίας και το υλικό που είναι απαραίτητο για τις αντεπιθετικές προετοιμασίες πιθανότατα θα καθυστερήσουν με τη σειρά τους τις αντεπίθεσης του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης