Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στη βορειοδυτική Κίνα – Στους 118 οι νεκροί

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στη βορειοδυτική Κίνα – Στους 118 οι νεκροί
Οι επιχειρήσεις διάσωσης γίνονται υπό πολικές θερμοκρασίες
Σε τουλάχιστον 118 ανέρχονται οι νεκροί στη βορειοδυτική Κίνα μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τις ορεινές και απομονωμένες επαρχίες Gansu, Qinghai που βρίσκονται κοντά στο Θιβέτ.
Σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη κινητοποιηθεί, αν και επισημαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη η αποστολή τους λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που πλήττουν εδώ και ημέρες όχι μόνο τη συγκεκριμένη επαρχία αλλά το μεγαλύτερο μέρος της Κίνας.
Οι αρχές κάνουν ήδη λόγο για τουλάχιστον 20 αγνοούμενους ενώ εκατοντάδες, περίπου 400, είναι και οι τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο σεισμός έπληξε ιδιαίτερα την περιοχή Jishishan, της επαρχίας Gansu, όπου και εντοπίζεται το επίκεντρο της δόνησης.
Το εστιακό βάθος ήταν μόλις στα 10 χιλιόμετρα. Χιλιάδες διασώστες

Στο έργο έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν πάνω από 3.000 διασώστες από την Πυροσβεστική και τα αρμόδια δασαρχεία, ενώ στις επιχειρήσεις συνδράμουν δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας.
Ο πρόεδρος Xi Jinping έδωσε εντολή έτσι ώστε να γίνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
Παρόλο αυτά επισημαίνεται πως στην περιοχή επικρατούν πολικές θερμοκρασίες που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των διασωστών και που παράλληλα κάνουν σχεδόν αδύνατο τον εντοπισμό επιζώντων κάτω από τα ερείπια πέραν των 72 ωρών.
Λόγω του σεισμού πολλά κτήρια έχουν καταρρεύσει ή έχουν υποστεί ζημιές, ενώ ολόκληρες περιοχές αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Πλούσιο ιστορικό σε σεισμούς

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι συνηθισμένη σε πολύ ισχυρούς σεισμούς.
Το 2008 είχαν χάσει τη ζωή τους περίπου 70.000 άνθρωποι στην επαρχία Sichuan μετά από έναν σεισμό μεγέθους 8 Ρίχτερ.
Τον περασμένο Αύγουστο, σεισμός ισχύος 5,4 βαθμών στην ανατολική Κίνα είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 23 άνθρωποι και να καταστραφούν δεκάδες κτίρια ενώ τον Σεπτέμβριο του 2022, σεισμός 6,6 βαθμών στην επαρχία Sichuan στοίχιζε τη ζωή σε τουλάχιστον εκατό ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης