Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Τεταμένη και επικίνδυνη η κατάσταση στον νότιο Λίβανο

ΟΗΕ: Τεταμένη και επικίνδυνη η κατάσταση στον νότιο Λίβανο
Στενή συσχέτιση μεταξύ του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και της αύξησης των εντάσεων στο νότιο Λίβανο
Σχετικά Άρθρα
Η κατάσταση στο νότιο Λίβανο είναι «τεταμένη» και «επικίνδυνη», με αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ της Hezbollah και του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα 18/12 ο διοικητής της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (Finul).
«Η παρούσα κατάσταση, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι τεταμένη. Είναι δύσκολη, είναι επικίνδυνη», τόνισε ο στρατηγός General Aroldo Lázaro Sáenz, σε δημοσιογράφους, πριν από συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Catherine Colonna.
Η Γαλλίδα ΥΠΕΞ βρίσκεται σήμερα στη Βηρυτό με στόχο να αποτρέψει μια κλιμάκωση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη λιβανέζικη οργάνωση Hezbollah.
Ο στρατηγός τόνισε ότι η Finul προσπαθεί να διατηρήσει ένα status quo και κυρίως να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των μερών «για να αποφευχθούν λάθη σε υπολογισμούς ή παρερμηνείες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ακόμη έναυσμα για κλιμάκωση».
Ο ίδιος επισήμανε ότι η Hezbollah χρησιμοποιεί όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας, ενώ το Ισραήλ παραβιάζει τον εναέριο χώρο του Λιβάνου. «Παρόλα αυτά, τις τελευταίες τρεις ημέρες, παρατηρούμε μια μείωση στις ανταλλαγές πυρών», σημείωσε.
Παράλληλα υπογράμμισε τη στενή συσχέτιση μεταξύ του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και της αύξησης των εντάσεων στο νότιο Λίβανο.
Στις 25 Νοεμβρίου, ισραηλινά πυρά έπληξαν ένα περιπολικό όχημα της Finul.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης