Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ύμνοι Orban για τον Erdogan: «Έχετε πολύ μεγάλο σχέδιο για τον επόμενο αιώνα, θα είναι δικός σας»

Ύμνοι Orban για τον Erdogan: «Έχετε πολύ μεγάλο σχέδιο για τον επόμενο αιώνα, θα είναι δικός σας»
Υπέγραψαν 16 συμφωνίες οι ηγέτες της Τουρκίας και της Ουγγαρίας
Συνέντευξη από κοινού με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Viktor Orban παραχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, μετά την τελετή υπογραφής 16 συμφωνιών.
«Η διεθνής κοινότητα έχει θεμελιώδη ευθύνη να δώσει τα σωστά μηνύματα στο Ισραήλ και να τερματίσει τη σφαγή» στη Γάζα, δήλωσε ο Tayyip Erdogan, προσθέτοντας πως «ως Τουρκία, καταβάλλουμε εντατικές διπλωματικές προσπάθειες από την πρώτη ημέρα για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την αποτροπή της εξάπλωσης των συγκρούσεων».
Η διεθνής κοινότητα έχει θεμελιώδη ευθύνη να στείλει τα σωστά μηνύματα στο Ισραήλ και να δώσει τέλος στη σφαγή, είπε μεταξύ άλλων.
Αναφερόμενος στις σχέσεις τις Τουρκίας με την Ουγγαρία, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «με την από κοινή πολιτική δήλωση που υπογράψαμε με τον Orban, ανεβάσαμε τις σχέσεις μας στο επίπεδο της ενισχυμένης στρατηγικής εταιρικής σχέσης».
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επισήμανε, από την πλευρά του, ότι όγκος των εμπορικών συναλλαγών με την Τουρκία έχει διπλασιαστεί.
Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία πέτυχε αποτελέσματα με τη συμφωνία για τα σιτηρά στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η Ουγγαρία υποστηρίζει το αίτημα της Άγκυρας για την απελευθέρωση των θεωρήσεων προς τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην ΕΕ.
«Θέσατε ένα πολύ μεγάλο σχέδιο για τον επόμενο αιώνα. Ο επόμενος αιώνας θα είναι δικός σας. Το πιστέψαμε για αυτό κάναμε συμφωνίες» σημείωσε ο Βίκτορ Όρμπαν.
Ο Τούρκος πρόεδρος δώρισε στον Ούγγρο πρωθυπουργό ένα τουρκικής κατασκευής αυτοκίνητο και ο Viktor Orban από την πλευρά του ανταπέδωσε κάνοντας του δώρο ένα άλογο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης