Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Θα συνεχίσουμε τη μάχη απέναντι στην παραχάραξη της ιστορίας και την εξύμνηση του ναζισμού

Putin: Θα συνεχίσουμε τη μάχη απέναντι στην παραχάραξη της ιστορίας και την εξύμνηση του ναζισμού
Ομιλία του Ρώσου προέδρου στην διάσκεψη της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών
Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η «στενή πολιτιστική σύνδεση», καθώς και η «μακροχρόνια κοινή ιστορία» και οι «εκτεταμένες ανθρώπινες επαφές» είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία έχουν οικοδομηθεί οι διαδικασίες ολοκλήρωσης εντός της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ).
«Πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε ότι έχουμε κληρονομήσει ένα πραγματικά μοναδικό πολιτισμικό μείγμα παραδόσεων και εθίμων, γλωσσών και λογοτεχνίας, τέχνης και λαϊκού πολιτισμού. Είναι καθήκον μας να διατηρήσουμε αυτό το κοινό πολυεθνικό πλεονέκτημα στο μέγιστο δυνατό βαθμό και να το εμπλουτίσουμε με νέο περιεχόμενο», τόνισε σχετικά ο Putin κατά την εξ' αποστάσεως τοποθέτησή του στο Συμβούλιο των Αρχηγών Κυβερνήσεων της ΚΑΚ στη Μόσχα.
Το CIS είναι ένας διεθνής οργανισμός που έχει σχεδιαστεί για να ρυθμίζει τις σχέσεις μεταξύ ορισμένων κρατών που ήταν στο παρελθόν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης.
Εκφράζοντας ότι η συνάντηση της ΚΑΚ είναι αφιερωμένη στον πολιτιστικό και ανθρωπιστικό τομέα, ο Putin διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει και θα αναπτύξει την πρακτική του οργανισμού να πραγματοποιεί κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η Ρωσία, είπε, θα ενθαρρύνει την υλοποίηση κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων, καθώς και τη διοργάνωση διαγωνισμών κλασικής και λαϊκής μουσικής, υποδεικνύοντας ότι η Μόσχα έχει ήδη παρουσιάσει μια σειρά από πρωτοβουλίες σχετικά.
«Φυσικά, στοχεύουμε να συνεχίσουμε τη στενότερη δυνατή αλληλεπίδραση στον τομέα της διατήρησης της μνήμης του κοινού μας παρελθόντος και της καταπολέμησης των προσπαθειών παραχάραξης της ιστορίας και εξύμνησης του ναζισμού», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.
Μάλιστα, ο Putin επεσήμανε πως η Ρωσία θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη διατήρηση της ρωσικής γλώσσας, την οποία όρισε ως «κοινή μας κληρονομιά» και συνέχισε να είναι «η γλώσσα της διεθνικής επικοινωνίας για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους τόσο στις χώρες μας όσο και σε όλο τον κόσμο».
Είπε ότι είναι σημαντικό η ένωση των κρατών να επιλύσει ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του Διεθνούς Οργανισμού για τη Ρωσική Γλώσσα που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο, εκτός από την ανάπτυξη των θεμελιωδών αρχών του και την προετοιμασία και τη διεξαγωγή της πρώτης υπουργικής του διάσκεψης.
Το συμβούλιο της ΚΑΚ πραγματοποίησε συνομιλίες με τη συμμετοχή των ηγετών της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, της Ρωσίας, του Τατζικιστάν, του Τουρκμενιστάν και του Ουζμπεκιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης