Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεύρυνε το κερδοφόρο σερί η Wall, λόγω… Fed – Στο +0,45% ο S&P 500, o Nasdaq +0,61%

Διεύρυνε το κερδοφόρο σερί η Wall, λόγω… Fed – Στο +0,45% ο S&P 500, o Nasdaq +0,61%
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Συγκρατημένη άνοδο σημείωσαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, που χάρη στο positive effect της προαναγγελθείσας νομισματικής χαλάρωσης διεύρυναν το ανοδικό σερί τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones παρέμεινε αμετάβλητος στις 37.306 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +0,45% στις 4.740 μον. ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,61% στις 14.904 μον.
98_3.JPG
Το επενδυτικό κλίμα πήρε θετική τροπή την περασμένη εβδομάδα, αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανέφερε ότι αναμένονται τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024, λόγω ύφεσης των πληθωριστικών πιέσεων.
«Η επιβράδυνση του πληθωρισμού, οι χαμηλές προσδοκίες για την ανάπτυξη και η ασθενής δυναμική για μεγέθυνση αποτελεί έναν εξαιρετικός συνδυασμός σύμφωνα με την αγορά.
Έχουμε υποστηρίξει ξανά και ξανά ότι αυτό είναι ένα σκηνικό που είναι τόσο αστραφτερό γίνεται», έγραψε σε σημείωμα της Παρασκευής ο επικεφαλής στρατηγικής της HSBC για πολλά περιουσιακά στοιχεία, Max Kettner.
Ο Kettner σημείωσε, ωστόσο, ότι οι βραχυπρόθεσμες προσδοκίες για την ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ παραμένουν αδύναμες.
Το τρέχον σερί κερδοφόρων συνεδριάσεων ομοιάζει με το ράλι της αγοράς την περίοδο 2017-2018, πρόσθεσε, οπότε το γενικά bullish συναίσθημα έδωσε τη θέση του στην απογοήτευση του Ιανουαρίου.

Στα μάκρο, υψηλότερα κινήθηκε η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες, λαμβάνοντας ώθηση από την πτώση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων.
Όπως μεταδίδει το CNBC, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης της NAHB ενισχύθηκε 3 μονάδες σε σχέση με τον Νοέμβριο, στις 37 μονάδες.
H μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.
Οι μετρήσεις πάνω από τις 50 μονάδες δείχνουν βελτίωση του κλίματος.

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά από ανοδικό σερί 5 εβδομάδων

Υπό πίεση διαπραγματεύτηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ξεκινώναντας την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,6% στις 16.650 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 7.614 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 βρέθηκε στις 7.568 με πτώση 0,37%, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB υποχώρησε 0,44% στις 30.241 μονάδες.
10_19.JPG
Η ΕΚΤ διατήρησε την περασμένη εβδομάδα τα επιτόκια σταθερά, καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό και ανακοίνωσε σχέδια για την επιτάχυνση της συρρίκνωσης του ισολογισμού της.
Η πρόεδρος Christine Lagarde αντιτάχθηκε επίσης στις προσδοκίες της αγοράς για σημαντικές μειώσεις των επιτοκίων το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης