Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ανοησίες και ψέματα της Δύσης ότι θέλει να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ανοησίες και ψέματα της Δύσης ότι θέλει να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες
Σύμφωνα με τον Lavrov, δεν είναι μυστικό ότι η Δύση ξεμένει από χρήματα για να στηρίξει την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Ως "ανοησίες και καθαρά ψέματα"απέρριψε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrov τον ισχυρισμό της Δύσης ότι θέλει να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες.
"Βεβαίως, το μάντρα της Δύσης ότι θα ήθελαν να είναι μέρος της διεθνούς κοινότητας ή ότι θα ήθελαν ο Παγκόσμιος Νότος και η Παγκόσμια Ανατολή να αναπτυχθούν ενεργά ή να είναι μέρος όλων αυτών των σχεδίων που μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα είναι ανοησίες και καθαρά ψέματα", δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή The Great Game του Channel One, σύμφωνα με το TASS.

Ξεμένει από χρήματα η Δύση

Πρόσθεσε ότι το ποσό της χρηματοδότησης που υποσχέθηκε στις δύο περιοχές ήταν ένα μικρό κλάσμα αυτού που έχει πράγματι σταλεί στην Ουκρανία.
"Υπάρχει δεκαπλάσια διαφορά μεταξύ αυτών που έχει υποσχεθεί η Δύση, ας πούμε, σε αφρικανικές χώρες. <...> και σε αυτά που έχει υποσχεθεί η Δύση στον αναπτυσσόμενο κόσμο για την κάλυψη του κόστους της υπέρβασης της κλιματικής αλλαγής", διευκρίνισε ο Lavrov, ενώ υπενθύμισε ότι το 2015 υποσχέθηκε χρηματοδότηση ύψους 100 δισ. ευρώ ετησίως για την επόμενη δεκαετία.
Σύμφωνα με τον Lavrov, η Δύση ξεμένει από χρήματα για να στηρίξει την Ουκρανία.
"Όλοι το λένε ανοιχτά, απ' όσο καταλαβαίνω, δεν υπάρχει κανένα μυστικό εδώ", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης