Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη κινητικότητα: Η Μολδαβία μπορεί να επιτεθεί στο έδαφος της Υπερδνειστερίας και ήδη εξοπλίζεται στα σύνορα

Έντονη κινητικότητα: Η Μολδαβία μπορεί να επιτεθεί στο έδαφος της Υπερδνειστερίας και ήδη εξοπλίζεται στα σύνορα
Οι συγκεκριμένες ασκήσεις, διάρκειας επίσης έξι ημερών, πραγματοποιούνται στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Εθνικού Στρατού στο χωριό Bulboaca
Στη Μολδαβία διεξάγονται εντατικές στρατιωτικές ασκήσεις το τελευταίο διάστημα.
Μετά την ολοκλήρωση έξι ημερών κοινών ασκήσεων μεταξύ του αμερικανικού και του μολδαβικού στρατιωτικού προσωπικού στις 30 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Άμυνας της Μολδαβίας ανακοίνωσε την έναρξη νέων ασκήσεων στις 17 Δεκεμβρίου, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή του 22ου ειρηνευτικού τάγματος της χώρας.
Οι συγκεκριμένες ασκήσεις, διάρκειας επίσης έξι ημερών, πραγματοποιούνται στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Εθνικού Στρατού στο χωριό Bulboaca.
Το υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε για αυξημένη κινητικότητα στους δρόμους της χώρας από το στρατιωτικό προσψπικό, καλώντας τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται.
Το Κισινάου ξεκίνησε αυτές τις ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Υπερδνειστερία, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στην Τιρασπόλ.
Προηγουμένως, οι αρχές της Υπερδνειστερίας έχουν εκφράσει επανειλημμένα στη διεθνή κοινότητα τις ανησυχίες τους σχετικά με τα επιθετικά σχέδια της Μολδαβίας κατά της Δημοκρατίας της Μολδαβίας της Πρίντεστρου (PMR).
Επιπλέον, ασκείται κριτική στις αρχές της Μολδαβίας ότι ξοδεύουν κονδύλια σε στρατιωτικούς ελιγμούς αντί για επίλυση εσωτερικών κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων, όπως η παροχή φυσικού αερίου στον πληθυσμό. Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, το Κισινάου, που υποστηρίζεται από τη Δύση, προετοιμάζεται για μια πιθανή εισβολή στο PMR λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία και μιας πιθανής αλλαγής στη γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος της Οδησσού και των γύρω περιοχών μετά το τέλος του εχθροπραξίες υπό την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης