Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορική στιγμή: Οι Γερμανοί ξανάρχονται… - Η Bundeswehr πατά μόνιμα στη Λιθουανία

Ιστορική στιγμή: Οι Γερμανοί ξανάρχονται… - Η Bundeswehr πατά μόνιμα στη Λιθουανία
Για πρώτη φορά η Γερμανία εγκαθιστά μόνιμα στρατιωτική δύναμη εκτός των συνόρων της
Για ιστορική στιγμή έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Boris Pistorius αναφερόμενος στη συμφωνία που προβλέπει την μόνιμη ανάπτυξη μιας γερμανικής ταξιαρχίας στη Λιθουανία καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που ο γερμανικός στρατός, η Bundeswehr εγκαθιστά μόνιμα δυνάμεις του σε έδαφος εκτός των συνόρων της.
Βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ του Pistorius και του Λιθουανού ομολόγου του, Arvydas Anusauskas προβλέπει ότι οι κύριες μονάδες της γερμανικής στρατιωτικής δύναμης θα μεταβούν στη Λιθουανία εντός του 2025 και θα φτάσει σε πλήρη στρατιωτική ετοιμότητα το 2027.
Από την πλευρά του ο Pistorius είπε ότι πρόκειται για μια ιστορική στιγμή δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που Γερμανία αναπτύσσει μόνιμα στρατιωτικές της δυνάμεις εκτός των συνόρων της.
«Eίμαστε, και θα είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε το έδαφος του ΝΑΤΟ» υπογράμμισε ο Pistorius κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Anusauskas στο Vilnius.
Όπως είπε ο Pistorius, στόχος είναι η ανάπτυξη μιας δύναμης 4.800 στρατιωτών καθώς και 200 στελεχών πολιτικού προσωπικού σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης