Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαράζ αρνητικών ειδήσεων για τη γερμανική οικονομία - Απρόσμενη επιδείνωση του δείκτη Ifo

Μπαράζ αρνητικών ειδήσεων για τη γερμανική οικονομία - Απρόσμενη επιδείνωση του δείκτη Ifo
Το ινστιτούτο Ifo δήλωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος διαμορφώθηκε στο 86,4 έναντι 87,8 που προέβλεπαν οι αναλυτές
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχουν τέλος οι αρνητικές ειδήσεις για τη γερμανική οικονομία.
Το γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα επιδεινώθηκε απροσδόκητα τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ινστιτούτο Ifo, αφού η τελευταία έρευνά του έδειξε επίσης μείωση τόσο των προσδοκιών όσο και των τρεχουσών συνθηκών.
Το ινστιτούτο Ifo δήλωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος διαμορφώθηκε στο 86,4 έναντι 87,8 που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters, μετά από αναθεωρημένη μέτρηση 87,2 τον Νοέμβριο.

Δύσκολη η ανάκαμψη

"Καθώς το έτος πλησιάζει προς το τέλος του, η γερμανική οικονομία παραμένει αδύναμη", δήλωσε ο πρόεδρος του Ifo, Clemens Fuest.
Το ινστιτούτο Ifo υποβάθμισε την περασμένη εβδομάδα τις προβλέψεις του για τη γερμανική οικονομία το 2024 σε ανάπτυξη 0,9% αντί για 1,4%.
"Τα δημοσιονομικά προβλήματα του τελευταίου μήνα έχουν αφήσει ξεκάθαρα το σημάδι τους στη γερμανική οικονομία, με τον σημαντικότερο πρόδρομο δείκτη της χώρας να δείχνει πόσο δύσκολο θα είναι για την οικονομία να ανακάμψει", δήλωσε ο Carsten Brzeski, παγκόσμιος επικεφαλής μακροοικονομικών της ING.
Η γερμανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να περικόψει δαπάνες για να καλύψει ένα κενό 17 δισεκατομμυρίων ευρώ (18,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στον προϋπολογισμό της για το 2024, αφού μια απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου σχετικά με τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια έκτακτης ανάγκης για την πανδημία άνοιξε μια τρύπα 60 δισεκατομμυρίων ευρώ (65 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στα οικονομικά της.
Η εκ νέου πτώση του επιχειρηματικού κλίματος τον Δεκέμβριο απηχεί το μήνυμα του σύνθετου δείκτη PMI που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, δείχνοντας ότι η οικονομική ύφεση της Γερμανίας επιδεινώθηκε αυτόν τον μήνα, με συρρίκνωση τόσο της μεταποιητικής δραστηριότητας όσο και της δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών.
Οι επιχειρήσεις ήταν λιγότερο ικανοποιημένες από τις δραστηριότητές τους, με τον δείκτη τρεχουσών συνθηκών να υποχωρεί στο 88,5 από 89,4 τον Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης