Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mirror: Σε 30 λεπτά οι ρωσικοί Avangard μπορεί να διαλύσουν όλη την Δύση, δεν υπάρχει τίποτε όμοιο στον κόσμο

Mirror: Σε 30 λεπτά οι ρωσικοί Avangard μπορεί να διαλύσουν όλη την Δύση, δεν υπάρχει τίποτε όμοιο στον κόσμο
Σύμπλεγμα πυραύλων «Avangard» φτάνει στο στόχο του με ταχύτητα 27 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου
Η Δύση θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά την μεγάλη αναβάθμιση του ρωσικού στρατού με το πυραυλικό σύστημα Avangard, γράφει η βρετανική Mirror.
Νωρίτερα, ο διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας, Συνταγματάρχης Sergei Karakaev, ανακοίνωσε την αναβάθμιση των βαλλιστικών πυραύλων της Ρωσίας.
Σύμπλεγμα πυραύλων «Avangard» φτάνει στο στόχο του με ταχύτητα 27 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου.
Το συγκρότημα, εξοπλισμένο με μονάδα υπερηχητικής ολίσθησης, ταξιδεύει πέρα και πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης πριν χτυπήσει πολλούς στόχους σε όλο τον κόσμο σε λιγότερο από 30 λεπτά.
Είναι το μόνο όπλο του είδους του στον κόσμο και ο Putin λέει ότι η Δύση δεν έχει κανένα μέσο να το σταματήσει», αναφέρει η Mirror.
Το πυραυλικό συγκρότημα Avangard αποτελείται από έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο UR-100N UTTH και μια μονάδα πτέρυγας υπερηχητικής ολίσθησης ικανή να πετάξει σε πυκνά στρώματα της ατμόσφαιρας σε μια διηπειρωτική εμβέλεια με υπερηχητική ταχύτητα.
Σειριακή παραγωγή υπερηχητικών κεφαλών Avangard ξεκίνησε τον Ιούλιο του ίδιου έτους.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, οι υπερηχητικές φτερωτές μονάδες Avangard αναπτύσσουν ταχύτητα 28 Mach, η οποία είναι περίπου 7,5 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.
Ταυτόχρονα, η μονάδα ελίσσεται σε μια απρόβλεπτη τροχιά, η οποία καθιστά σχεδόν αδύνατη την καταστροφή της με αντιπυραυλικά συστήματα.
Κατά τους ρώσους ο πύραυλος αυτός δεν μπορεί να αναχαιτιστεί εάν ενεργοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης