Τελευταία Νέα
Διεθνή

Georgieva (ΔΝΤ): Η Ουκρανία χωρίς την στήριξη της Δύσης δεν μπορεί να αντέξει πάνω από δύο μήνες, θα χρεοκοπήσει

Georgieva (ΔΝΤ): Η Ουκρανία χωρίς την στήριξη της Δύσης δεν μπορεί να αντέξει πάνω από δύο μήνες, θα χρεοκοπήσει
Η επικεφαλής του ΔΝΤ κάλεσε τις δυτικές χώρες να «δώσουν επειγόντως δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια» στην Ουκρανία για να αποφύγει πιθανή χρεοκοπία
Η Ουκρανία θα επιβιώσει για μερικούς μήνες χωρίς οικονομική βοήθεια από τη Δύση, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Kristalina Georgieva, σε συνέντευξη της στους Financial Times.
«Το Κίεβο θα είναι σε θέση να αντέξει το πιθανό βραχυπρόθεσμο κενό χρηματοδότησης για μερικούς μήνες, το πολύ δύο μήνες».
Η επικεφαλής του ΔΝΤ κάλεσε τις δυτικές χώρες να «δώσουν επειγόντως δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια» στην Ουκρανία για να αποφύγει πιθανή χρεοκοπία.
Περαιτέρω καθυστερήσεις στην αποδέσμευση της βοήθειας προς τις αρχές του Κιέβου θα μπορούσαν να τις αναγκάσουν να επιστρέψουν σε «αποσταθεροποιητικές πολιτικές όπως η εκτύπωση χρημάτων», πρόσθεσε.
«Είναι σημαντικό αυτή η περίοδος να μην καθυστερήσει, γιατί τότε θα ασκούσε μεγαλύτερη πίεση στην Ουκρανία και θα έπρεπε να προσαρμοστεί στην κατάσταση ακριβώς τη στιγμή που η χώρα περίμενε βελτίωση των οικονομικών προοπτικών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης