Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό: Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός R.Fico εκθέτει το σκοτεινό σχέδιο της Δύσης για μία ολόκληρη χώρα

Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό: Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός R.Fico εκθέτει το σκοτεινό σχέδιο της Δύσης για μία ολόκληρη χώρα
Οι χώρες της Δύσης έχουν παθολογικό μίσος με τη Ρωσία και εμμονή με την Ουκρανία αποκαλύπτει ο Robert Fico
Σχετικά Άρθρα
Τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη διακατέχονται από ένα ακατανόητο μίσος για τη Ρωσία και οι δυτικές χώρες είναι έτοιμες να πολεμήσουν μέχρι… τον τελευταίο Ουκρανό στρατιώτη για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία, πιστεύει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας.
Η Ουκρανία και οι πολίτες της έχουν γίνει απλώς διαπραγματευτικό χαρτί στη γεωπολιτική διαμάχη, λέει ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico.
«Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν εμμονή με την Ουκρανία και μίσος προς τη Ρωσία, κάτι που οδηγεί σε περίεργες απόψεις που αναμφίβολα διαδίδονται από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης - ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να συνεχίσει να αποδυναμώνει τη Ρωσία», είπε ο Fico.
Ο Σλοβάκος ηγέτης είπε ότι η εμμονή συνδέεται με αβάσιμους τρομολαγνικούς ισχυρισμούς ότι η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ.
«Στην πραγματικότητα, η Ουκρανία χρησιμοποιείται μόνο για γεωπολιτικούς σκοπούς για να αποδυναμώσει τη Ρωσία τόσο οικονομικά όσο και διεθνώς», πρόσθεσε ο Fico.
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός θεωρεί επίσης την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ τίποτα περισσότερο από μια πολιτική χειρονομία για να συγκαλύψει τις ενοχλητικές πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης.

Χρυσή χήνα για τις βιομηχανίες όπλων η Ουκρανία

Τόνισε ότι θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να μπορέσει η Ουκρανία να ενταχθεί ρεαλιστικά στην ΕΕ, καθώς η χώρα δεν είναι έτοιμη τόσο όσον αφορά στη δημοκρατική λειτουργία, όσο και την καταπολέμηση της διαφθοράς — βάζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση σε απελπιστική κατάσταση.
«Όταν τα μεγάλα κράτη - μέλη της ΕΕ υπολογίσουν τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που θα κοστίσει η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ,
η απόφαση που ελήφθη στις Βρυξέλλες θα παραμείνει μία απλή πολιτική χειρονομία για πολλά χρόνια», πρόσθεσε ο Fico.
Πιστεύει ότι η Ουκρανία είναι απλώς μια «χρυσή χήνα» για τις δυτικές εταιρείες που ασχολούνται με το εμπόριο όπλων — ανεξάρτητα από το ανθρώπινο κόστος.
«Φοβάμαι ότι, στο όνομα αυτών των γεωπολιτικών στόχων, η Δύση θα συνεχίσει να πολεμά με τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό στρατιώτη και δεν είμαστε πολύ μακριά από αυτό», είπε ο Fico.

Η… απόλυτη ανοησία μίας ρωσικής επίθεσης στο ΝΑΤΟ

Νωρίτερα την Κυριακή (17/12/2023) ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin απέρριψε ως «απόλυτη ανοησία» το πρόσφατο σχόλιο του Αμερικανού ομολόγου του, Joe Biden σχετικά με μια πιθανή ρωσική επίθεση στο ΝΑΤΟ.
Ο Putin τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει κανένα συμφέρον να διεξάγει πόλεμο κατά των χωρών του ΝΑΤΟ, λέγοντας πως δεν υπάρχουν πολιτικοί, οικονομικοί ή στρατιωτικοί λόγοι για να το κάνει.

Αυστηρή προειδοποίηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Μόσχα έχει υποστηρίξει ότι το Κίεβο σκοπεύει να συνεχίσει να μάχεται μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό προς το συμφέρον των δυτικών δυνάμεων.
Η Ρωσία προειδοποίησε, εν τω μεταξύ, τις χώρες του ΝΑΤΟ για περαιτέρω αποστολές όπλων στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δήλωσε ότι οποιοδήποτε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα είναι νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τις χώρες του ΝΑΤΟ ότι «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι ο οπλισμός της Ουκρανίας με δυτικά όπλα δεν θα συνέβαλε στην επιτυχία των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων και θα είχε μόνο αρνητικό αντίκτυπο.
Ο Lavrov κατηγόρησε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ότι εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, «όχι μόνο μέσω προμηθειών όπλων, αλλά και μέσω εκπαίδευσης προσωπικού... στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ιταλίας και άλλων χωρών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης