Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Oι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να θέσουν συγκεκριμένους στόχους για το επόμενο στάδιο της στρατιωτικής επιχείρησης

CNN: Oι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να θέσουν συγκεκριμένους στόχους για το επόμενο στάδιο της στρατιωτικής επιχείρησης
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin θα επισκεφτεί το Ισραήλ τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin κατά την επικείμενη επίσκεψή του στο Ισραήλ τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 προτίθεται να λάβει από τις αρχές της χώρας πληροφορίες σχετικά με τους συγκεκριμένους στόχους που θέτει η ισραηλινή διοίκηση κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να περάσει στο επόμενο στάδιό της, αναφέρει το CNN σε δημοσίευμα του την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023,.
«Ο Austin θα πιέσει τους Ισραηλινούς αξιωματούχους σχετικά με το «τι στόχους θέτουν για τον εαυτό τους καθώς περνούν στην επόμενη φάση της εκστρατείας τους στη Γάζα», ανέφερετο δημοσίευμα
Επιπλέον, ο επικεφαλής του Πενταγώνου θα συζητήσει μέτρα για τη μείωση των απωλειών μεταξύ Παλαιστινίων αμάχων και την αύξηση της πρόσβασης στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Πρώην Πρόεδρος της Παλαιστίνης Mahmoud Abbas σε συνάντηση με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan στη Ramallah δήλωσε την ανάγκη να σταματήσει η συνεχιζόμενη ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας .
Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να παρέμβει και να αναγκάσει το Ισραήλ να σταματήσει τις εχθροπραξίες
Την Πέμπτη (14/12), ο Sullivan είχε συνομιλίες με την ισραηλινή κυβέρνηση και συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και τον υπουργό Άμυνας Yoav Galant.
Μετά τις συναντήσεις, ο Sullivan είπε ότι συζήτησε με τις αρχές της χώρας τη μετάβαση από τη φάση υψηλής έντασης της συνεχιζόμενης επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας κατά του παλαιστινιακού κινήματος Hamas, προσθέτοντας ότι το πότε θα συμβεί αυτό είναι υπό συζήτηση.
Ο Σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ συμφώνησε επίσης επισήμανση του Galant, ο οποίος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η νίκη επί του παλαιστινιακού κινήματος της Hamas θα χρειαζόταν περισσότερους από μερικούς μήνες
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-12-17_205639.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης