Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία καλεί τις ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη Γάζα

Η Τουρκία καλεί τις ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη Γάζα
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Hakan Fidan είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του Antony Blinken
Η Τουρκία ασκεί ενεργό διπλωματία στο ζήτημα του Μεσανατολικού και στο πλαίσιο αυτό ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, ζήτησε να φέρει το Ισραήλ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για επίλυση της κατάστασης στη Γάζα, δήλωσε στο RIA Novosti διπλωματική πηγή στην Άγκυρα.
«Ο Υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του Antony Blinken.
Στη συνομιλία, που έγινε τη Κυριακή 17/12  κατόπιν αιτήματος της άλλης πλευράς, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, καθώς και περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.
Τονίστηκε ότι είναι σημαντικό να ενεργήσουμε σε πνεύμα συμμαχίας στη σχέση και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ , το πρόβλημα των F-16 και η συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία», επισήμανε ο συνομιλητής του πρακτορείου.
Οι εντάσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων επισημάνθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, είπε η πηγή.
«Ο υπουργός Εξωτερικών Fidan επέστησε την προσοχή στην επιδείνωση της κατάστασης στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη και κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στο Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις. Κατά τη συνάντησή του με τον Blinken, ο υπουργός Εξωτερικών Fidan τόνισε επίσης την ανάγκη να φέρει το Ισραήλ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να ξεκινήσει μια πολιτική διαδικασία με στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης βασισμένης σε λύση δύο κρατών μετά την καθιέρωση πλήρους εκεχειρίας (στη Γάζα)», ανέφερε πηγή

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης