Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Ισραήλ η ΥΠΕΞ της Γαλλίας - «Ζητάμε νέα, άμεση και βιώσιμη ανακωχή, πολλοί οι νεκροί άμαχοι»

Στη  Ισραήλ η ΥΠΕΞ της  Γαλλίας - «Ζητάμε νέα, άμεση και βιώσιμη ανακωχή, πολλοί οι νεκροί άμαχοι»
Απαντώντας ωστόσο ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησής του,  σύμφωνα με την οποία «οποιοδήποτε αίτημα για κατάπαυση του πυρός συνιστά σφάλμα και δώρο για τη Hamas»
Σχετικά Άρθρα
Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Katherine Colonna  ζήτησε  μόλις έφτασε στο Ισραήλ μια "νέα, άμεση και βιώσιμη ανακωχή" στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο Ισραηλινός ομόλογός της χαρακτήρισε οποιοδήποτε αίτημα για κατάπαυση του πυρός "σφάλμα".
Το Παρίσι ανησυχεί "στον ύψιστο βαθμό" για την κατάσταση στη Γάζα και ζητεί "νέα, άμεση και βιώσιμη ανακωχή", δήλωσε η Katherine Colonna έπειτα από συνομιλία της με τον Eli Cohen  μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο στο Τελ Αβίβ.
"Πάρα πολλοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί είπε η Γαλλίδα ΥΠΕΞ ενώ ο Eli Cohen επανέλαβε τη θέση της ισραηλινής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία «οποιοδήποτε αίτημα για κατάπαυση του πυρός συνιστά σφάλμα και δώρο για τη Hamas», το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα και εξαπέλυσε πολυαίμακτη επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Η Katherine Colonna  νά ζήτησε επίσης να μην λησμονούνται οι Ισραηλινοί που έπεσαν θύματα της επίθεσης της Hamas.
"Είναι περιττό να πούμε ότι η Γαλλία πιστεύει στα λόγια των γυναικών αυτών που έπεσαν θύματα, ότι η Γαλλία πιστεύει εκείνες και εκείνους που ήταν μάρτυρες αυτών των βιασμών και των ακρωτηριασμών, αυτών των βεβηλώσεων", σημείωσε αναφερόμενη στις ωμότητες που διέπραξαν οι μαχητές της Hamas στο Ισραήλ.
Η Γαλλία μπορεί να διαδραματίσει "σημαντικό" ρόλο στον Λίβανο για να αποφευχθεί μια ανάφλεξη των περιφερειακών εντάσεων εν μέσω σχεδόν καθημερινών ανταλλαγών πυρών ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και την Hezbollah, δήλωσε στην Γαλλίδα ομόλογό του ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.
"Υπάρχει ακόμη δυνατότητα να αποτραπεί ο πόλεμος στον Λίβανο. Αν η διεθνής κοινότητα δεν τα καταφέρει, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να το αναλάβουμε εμείς", σημείωσε ο Cohen στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντησή του με την Colonna στο Τελ Αβίβ.
"Η Γαλλία μπορεί να διαδραματίσει έναν θετικό και σημαντικό ρόλο" για να αποτραπεί ένας πόλεμος, υπογράμμισε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης