Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ημερήσιο ρεκόρ καταγράφουν οι παραδόσεις φυσικού αερίου από την Gazprom στην Κίνα

Νέο ημερήσιο ρεκόρ καταγράφουν οι παραδόσεις φυσικού αερίου από την Gazprom στην Κίνα
Ενώ δεν αποκάλυψε τον όγκο του αερίου που στάλθηκε στην Κίνα, η Gazprom ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι εργάζεται για την αύξηση των προμηθειών στο Πεκίνο μέσω του αγωγού Power of Siberia.
Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε την Κυριακή 17/12 ότι σημείωσε νέο ημερήσιο ρεκόρ στις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Κίνα το Σάββατο, τονίζοντας τη σημασία της κινεζικής αγοράς, αφού έχασε την ευρωπαϊκή αγορά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Ενώ δεν αποκάλυψε τον όγκο του αερίου που στάλθηκε στην Κίνα, η Gazprom ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι εργάζεται για την αύξηση των προμηθειών στο Πεκίνο μέσω του αγωγού Power of Siberia. Μια προσθήκη στη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου με την κινεζική CNPC επέτρεψε στη ρωσική κρατική εταιρεία να αυξήσει τις ροές από τα μέσα Νοεμβρίου.
Αξιωματούχοι των εταιρειών συζήτησαν επίσης τις πιθανές προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Power of Siberia 2 μέσω Μογγολίας σε συνάντηση στο Πεκίνο την Πέμπτη.
Το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας εκτίμησε τον Σεπτέμβριο ότι οι εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Κίνα θα είναι στα 22 δισ. κυβικά μέτρα φέτος και θα αυξηθούν σε 30 δισ. κυβικά μέτρα το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης