Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βοηθώντας την Ουκρανία, «τελειώνετε» την ΕΕ, τι δεν καταλαβαίνετε;» φωνάζουν πολιτικοί και επιχειρηματίες στην ηγεσία της 'Ενωσης

«Βοηθώντας την Ουκρανία, «τελειώνετε» την ΕΕ, τι δεν καταλαβαίνετε;» φωνάζουν πολιτικοί και επιχειρηματίες στην ηγεσία της 'Ενωσης
Χρήστες του διαδικτύουν υποστηρίζουν πως πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες ήταν «ευτυχισμένοι με το βέτο του Orban, αλλά είναι πολύ δειλοί για να το παραδεχτούν και να τον επικρίνουν τόσο δημόσια για να κατευνάσουν τους ρωσοφοβικούς γραφειοκράτες»
Πολιτικοί προειδοποιούν ότι η βοήθεια στην Ουκρανία φέρνει «το τέλος της ΕΕ» καθώς η λεγόμενη «κούραση της Ουκρανίας» σέρνεται σε όλη την Ευρώπη με τα κράτη μέλη της ΕΕ να αγωνίζονται με τις συνέπειες, από την ανάγκη να στηρίξουν το καθεστώς στο Κίεβο.
Επιπλέον, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την Ουκρανία απέβησαν μπούμερανγκ, προκαλώντας όλεθρο στις οικονομίες και στην περίπτωση της Γερμανίας, να απειλείται με αποβιομηχάνιση.
Είναι απαραίτητο να σταματήσει η σύγκρουση στην Ουκρανία προτού η Ευρώπη μετατραπεί σε «βιομηχανική και οικονομική έρημο», προειδοποίησε ο Nicolas Dupont-Aignan, μέλος του γαλλικού κοινοβουλίου και ηγέτης του δεξιού πολιτικού κινήματος «France Arise» («Debout la France») σε ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).
Σύμφωνα με τον πολιτικό, η σύγκρουση καταστρέφει τους Ευρωπαίους.
«Δίνουμε τα χρήματά μας στον Zelensky, πληρώνουμε 4 φορές περισσότερα για το αέριο μας στις Ηνωμένες Πολιτείες και η φτώχεια εκρήγνυται στη χώρα μας!» έγραψε εξοργισμένος ο Dupont-Aignan.
Στιγμιότυπο της ανάρτησης X από τον Nicolas Dupont-Aignan, Βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.
Ο Nicolas Dupont-Aignan επανέλαβε την ανάγκη για «ένα σχέδιο ειρήνης», προτού να είναι πολύ αργά.
01_33.JPG
Μια παρόμοια προειδοποίηση για την Ευρώπη προσέφερε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ο Γερμανο-Φινλανδός επιχειρηματίας του Διαδικτύου και ιδρυτής της, πλέον ανενεργής, υπηρεσίας κοινής χρήσης αρχείων Megaupload Kim Dotcom.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen φέρνει πιο κοντά την καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις δηλώσεις της για την Ουκρανία - ένα κράτος εκτός ΕΕ, έγραψε o Kim Dotcom στο X.
«Θυμηθείτε αυτή τη στιγμή», είπε, «τα έθνη συμφώνησαν να ενταχθούν στην ΕΕ με την υπόσχεση ομοφωνίας για όλες τις σημαντικές αποφάσεις.
Αυτή η υπόσχεση τώρα αθετείται.
Είναι το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο Kim Dotcom αναφερόταν σε δήλωση της von der Leyen εν μέσω βέτο της Ουγγαρίας σχετικά με την ανάγκη ανάπτυξης «δυνητικών εναλλακτικών» για το μπλοκ που δεν θα απαιτούσαν την έγκριση και των 27 κρατών μελών για την επίλυση των ζητημάτων της ΕΕ.
Την Πέμπτη 14/10, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ με την Ουκρανία και τη Μολδαβία και να χορηγήσει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ στη Γεωργία.
Ωστόσο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban μπλόκαρε το πακέτο βοήθειας της ΕΕ προς την Ουκρανία των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ (55 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).
Ο Orban επανέλαβε ότι δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να ενταχθεί στην ΕΕ και χαρακτήρισε την απόφαση «εντελώς ανούσια, παράλογη και ακατάλληλη».
Η Ουγγαρία θα «απομακρυνθεί» από την «κακή απόφαση» αντί να ασκήσει βέτο στην αίτηση της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, διαβεβαίωσε ότι η Ουγγαρία θα είχε περισσότερες από 75 πιθανότητες να σταματήσει την ένταξη της Ουκρανίας τα επόμενα χρόνια.
Σε απάντηση, η Ursula Von der Leyen είπε: «Είναι τώρα επίσης απαραίτητο να εργαστούμε για πιθανές εναλλακτικές λύσεις για να έχουμε μια λειτουργική λύση σε περίπτωση που... δεν είναι δυνατή η ομοφωνία».
Η ανάρτηση X του Kim Dotcom δημιούργησε ένα νήμα σχολίων, με πολλούς χρήστες να συμφωνούν με την εκτίμησή του για τα δεινά της ΕΕ.
Κάποιοι επεσήμαναν ότι υπήρχε εμφανής «αγανάκτηση για την ΕΕ», που εμφανιζόταν στο πώς οι ηγέτες «πέφτουν στα σκουπίδια στις χώρες τους», σε μια αναφορά στην Ιρλανδία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία κ.λπ.
Από την άλλη πλευρά, οι ηγέτες που δεν φοβήθηκαν να «πάνε κόντρα στην ΕΕ», όπως αυτές της Ουγγαρίας, της Ολλανδίας, της Σλοβακίας, κέρδιζαν την έγκριση στο εσωτερικό.
Οι χρήστες επέκριναν την ΕΕ ως «αποτυχημένο έργο», τονίζοντας ότι «όλος ο σκοπός μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν να αποτρέψει έναν άλλο πόλεμο στην ήπειρο».
Αντίθετα, «προωθεί, χρηματοδοτεί και διαπράττει πολέμους» και «η Ουκρανία είναι μια άλλη ευρωπαϊκή τραγωδία, κατ' εντολή των ΗΠΑ».
Άλλοι στο Διαδίκτυο εικάζουν ότι κρυφά, πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες ήταν «ευτυχισμένοι με το βέτο του Orban, αλλά είναι πολύ δειλοί για να το παραδεχτούν και να τον επικρίνουν τόσο δημόσια για να κατευνάσουν τους ρωσοφοβικούς γραφειοκράτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης