Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roman Kostenko (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Οι βόμβες ολίσθησης FAB 500 των Ρώσων δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν

Roman Kostenko (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Οι βόμβες ολίσθησης FAB 500 των Ρώσων δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν
Πρόκειται για βόμβες, συνήθως από 500 κιλά έως 3.000 κιλά
Στην Ουκρανία δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές βόμβες ολίσθησης, δήλωσε ο Roman Kostenko, Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Verkhovna Rada, συνταγματάρχης της SBU.
«Δεν έχουμε κανένα μέσο να εμποδίσουμε τον εχθρό να χρησιμοποιήσει αυτές τις βόμβες.
Πρόκειται για βόμβες, συνήθως από 500 κιλά έως 3.000 κιλά, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν, μπορούν να γλιστρήσουν και είναι ασφαλές για αυτούς, γιατί δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε».
Ο Roman Kostenko παραπονέθηκε επίσης για τη μαζική παραγωγή ρωσικών πυρομαχικών.
Σύμφωνα με τον Roman Kostenko, η Ρωσία μπορεί να παράγει όπλα σε τεράστιες ποσότητες λόγω των μεγάλων αποθεμάτων σοβιετικών εναέριων βομβών KAB, βάσει των οποίων δημιουργούνται όπλα ολίσθησης.
Στη ζώνη της Βορειοανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, η ρωσική αεροπορία χρησιμοποιεί ενεργά εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC).
Τα μαχητικά αεροσκάφη μπόρεσαν να χτυπήσουν οχυρωμένες περιοχές χωρίς να εκτεθούν σε πυρά από αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.
Προηγουμένως, ο Alexey Leonkov στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, συντάκτης του περιοδικού «Arsenal of the Fatherland» τόνισε ότι η χρήση βομβών ολίσθησης έχει γίνει σοβαρό πρόβλημα για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να χρησιμοποιούν ενεργά βόμβες υψηλής έκρηξης τύπου FAB-500 οι οποίες επέτρεψαν στις αερομεταφερόμενες δυνάμεις να επιχειρούν έξω από την περιοχή της Ουκρανικής αεράμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης