Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin προς Biden - «Ανοησία ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα του NATO» - Πρέπει μόνο να μας λάβουν υπόψη

Putin προς Biden - «Ανοησία ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα του NATO» - Πρέπει μόνο να μας λάβουν υπόψη
Ούτε ο ίδιος ο Biden δεν πιστεύει όσα λέει, τα λέει για να δικαιολογήσει την «εσφαλμένη πολιτική» του όσον αφορά τη Ρωσία, πρόσθεσε ο Putin
Σχετικά Άρθρα
Ο ισχυρισμός του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα του NATO αν κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «απόλυτες ανοησίες» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, μιλώντας στο κανάλι Rossiya - 1 και τον δημοσιογράφο Pavel Zarubin, και πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν έχει κανένα συμφέρον να πολεμήσει με την στρατιωτική συμμαχία του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (NATO).
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι αν ο Putin νικήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία, τότε η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα του NATO.
Ο πρόεδρος Biden δεν έδωσε σαφή στοιχεία για το σχόλιό του.
«Αυτά είναι απόλυτες ανοησίες - και πιστεύω ότι ο πρόεδρος Biden το καταλαβαίνει», δήλωσε ο Putin, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια του Biden να δικαιολογήσει την «εσφαλμένη πολιτική» του όσον αφορά τη Ρωσία.
«Η Ρωσία δεν έχει κανέναν λόγο, κανένα συμφέρον -ούτε γεωπολιτικό συμφέρον, ούτε οικονομικό, πολιτικό ούτε στρατιωτικό- να πολεμήσει με χώρες του NATO», τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
«Ολόκληρος ο οργανισμός του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μην το καταλαβαίνει αυτό», είπε ο Putin,
«Αντίθετα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος «ενδιαφερόμαστε για την ανάπτυξη σχέσεων με τις χώρες του ΝΑΤΟ».

Η Δύση θέλει να διαλύσει και να κατακτήσει τη Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, οι δυτικοί πολιτικοί «πίστευαν ότι το μόνο που χρειάζονταν ήταν λίγη υπομονή και η Ρωσία θα είχε καταρρεύσει εντελώς».
«Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, οι δυτικοί πολιτικοί πίστευαν ότι το μόνο που χρειάζονταν ήταν λίγη υπομονή και η Ρωσία θα κατέρρε ολοκληρωτικά», είπε, προσθέτοντας ότι μια τόσο μεγάλη χώρα για τα ευρωπαϊκά πρότυπα - με τη μεγαλύτερη επικράτεια στην κόσμο και αρκετά μεγάλο αριθμό κατοίκων σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες - «γενικά δεν χρειάζεται, κατά τη Δύση».
«Θα ήταν καλύτερα, όπως πρότεινε μια γνωστή πολιτική προσωπικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρώην προεδρικός σύμβουλος των ΗΠΑ Brzrezinski, να χωρίσουμε τη Ρωσία σε πέντε μέρη και να υποτάξουμε αυτά τα μέρη και να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους τους», είπε.

Οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν υπόψη τους τη Ρωσία και να βρουν κοινό έδαφος

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τη Ρωσία και να βρουν κοινό έδαφος μαζί της και να τη λάβουν υπόψη, πρόσθεσε ο Vladimir Putin

Για τις σχέσεις με τη Φινλανδία

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικές με τις σχέσεις με τη Φινλανδία, ο Putin τόνισε ότι ενώ οι δύο χώρες είχαν καλές σχέσεις, τώρα η Ρωσία αναγκάζεται να δημιουργήσει στρατιωτικές μονάδες στη Στρατιωτική Περιφέρεια του Λένινγκραντ, λόγω  της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
«Είχαμε τις πιο φιλικές, εγκάρδιες σχέσεις. Δεν υπήρχαν προβλήματα. Τώρα θα υπάρξουν, γιατί τώρα θα δημιουργήσουμε τη Στρατιωτική Περιοχή του Λένινγκραντ και θα συγκεντρώσουμε ορισμένες στρατιωτικές μονάδες εκεί», είπε ο Putin.
Οι σχέσεις των δύο χωρών, που μοιράζονται σύνορα μήκους 1.340 χιλιομέτρων, έχουν επιδεινωθεί σημαντικά από τον Φεβρουάριο του 2022, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και την εκκίνηση των διαδικασιών ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
«Οι Δυτικοί έσυραν τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ. Είχαμε οποιεσδήποτε διαφορές με τη Φινλανδία; Όλες οι διαφορές, περιλαμβανομένων των εδαφικών, επιλύθηκαν πριν από πολύ καιρό στα μέσα του 20ού αιώνα» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
Η Φινλανδία ανακοίνωσε την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, ότι κλείνει εκ νέου όλα τα συνοριακά περάσματα με τη Ρωσία, μερικές ώρες αφού είχε ξανανοίξει δύο σημεία συνοριακής διέλευσης, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι ενορχηστρώνει μια μεταναστευτική κρίση.

Είχα αφελείς εντυπώσεις για τη Δύση

Η αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας αυτή τη χρονιά έχει εγείρει ερωτήματα στη Δύση και στο εσωτερικό της Ουκρανίας σχετικά με το πόσο ρεαλιστικοί είναι οι στόχοι της Ουκρανίας και της Δύσης να νικήσουν τη Ρωσία.
Η Δύση, είπε ο Putin, απέτυχε να κατανοήσει την έκταση των αλλαγών που αναγγέλθηκαν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, η οποία όπως είπε αφαίρεσε οποιαδήποτε αυθεντική ιδεολογική βάση για μια αντιπαράθεση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση.
«Είχα πράγματι μια αφελή εντύπωση», είπε ο Putin, που ανήλθε στην εξουσία το 1999, αναφερόμενος στις εντυπώσεις που είχε για τον κόσμο το 2000.
"Η πραγματικότητα είναι πως μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, θεώρησαν πως απλώς έπρεπε να περιμένουν για λίγο για να καταστρέψουν πλήρως τη Ρωσία", είπε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης