Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Η στρατιωτική πίεση για την απελευθέρωση των ομήρων θα συνεχιστεί - Παλεύουμε για την ύπαρξή μας

Netanyahu: Η στρατιωτική πίεση για την απελευθέρωση των ομήρων θα συνεχιστεί -  Παλεύουμε για την ύπαρξή μας
Πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη, παρά τη διεθνή πίεση και τις απώλειες που υφίσταται το Ισραήλ, σημείωσε ο Benjamin Netanyahu
 Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε ότι η τραγική δολοφονία τριών ομήρων από τον Ισραηλινό Στρατό την Παρασκευή (15/12) «ράγισε την καρδιά μου, ράγισε τις καρδιές του έθνους».
Όμως, τονίζει, η χερσαία επιχείρηση των IDF (Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων) θα συνεχιστεί και ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να καταστραφεί η Hamas.
«Παλεύουμε για την ύπαρξή μας», λέει ο Netanyahu, «και πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη» — παρά τη διεθνή πίεση και τις απώλειες που υφίσταται το Ισραήλ.
Λέει ότι θρηνεί για τους «τραγικούς θανάτους των τριών ομήρων μας» - Yotam Haim, Samar Talalka, Alon Shamriz - που σκοτώθηκαν κατά λάθος από στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού.
«Άγγιξαν τη σωτηρία και μετά συνέβη η καταστροφή», λέει.
Λέει ότι ρωτούσε τον εαυτό του, και αναμφίβολα όλοι οι Ισραηλινοί ρωτούσαν: «Τι θα γινόταν αν…» και «Αν κάτι ήταν διαφορετικό….
Ήμασταν τόσο κοντά στο να τους αγκαλιάσουμε».
«Αλλά δεν μπορούμε να γυρίσουμε το ρολόι πίσω», λέει, σημειώνοντας ότι όλοι οι πολεμιστές γνωρίζουν ότι «η απόσταση μεταξύ νίκης και καταστροφής είναι μία τρίχα».
«Θα μάθουμε τα μαθήματα», υπόσχεται και τονίζει ότι το Ισραήλ θα διατηρήσει «τη στρατιωτική και διπλωματική προσπάθεια» για να φέρει πίσω όλους τους ομήρους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης